Ion Iliescu nu recunoaste autoritatea procurorilor care l-au pus sub invinuire in dosarul mineriadei din 13-15 iunie.

„N-am ce sa dau eu socoteala unor oameni ca acestia." Aceasta este declaratia lui Ion Iliescu, facuta miercuri seara, la o sedinta a PSD Bucuresti. Fostul presedinte al Romaniei facea referire la procurorul Dan Voinea, care-l ancheteaza in dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990. Ion Iliescu este deja invinuit in acest caz, iar dosarul ar putea fi trimis judecatorilor - dupa cum a declarat Dan Voinea - in cursul lunii decembrie.

In fata colegilor de partid, Ion Iliescu s-a dezlantuit, el prezentind propria viziune despre evenimentele din 13-15 iunie. A fost mai dur ca niciodata, Iliescu numindu-i pe protestatarii din Piata Universitatii drept niste „frustrati" si „bezmetici care au speriat o tara intreaga" si care desfasurau „activitati obscene in corturi".

Ion Iliescu l-a criticat in termeni foarte duri pe procurorul Dan Voinea, spunind ca „el se prezinta nu ca magistrat, ci ca angajat politic, el preia toate tezele dreptei agresive din 1990". Generalul Voinea a fost acuzat printre altele de Iliescu si pentru ca, dind un interviu ziarului „Adevarul", si-a incalcat prerogativele din statutul magistratilor. „Este un interviu inacceptabil", le-a spus Iliescu colegilor sai de partid. Cit despre mineriada din 1990, Iliescu a spus ca a fost o inscenare, o incercare de rasturnare a puterii de la acea vreme.