In cadrul Administratiei Prezidentiale functioneaza, de ieri, o comisie ce vrea sa ofere solutii pentru salvarea de la mediocritate a sistemului de educatie si cercetare din Romania.
Cu nume pompos, Comisia prezidentiala pentru analiza si elabora
In cadrul Administratiei Prezidentiale functioneaza, de ieri, o comisie ce vrea sa ofere solutii pentru salvarea de la mediocritate a sistemului de educatie si cercetare din Romania.
Cu nume pompos, Comisia prezidentiala pentru analiza si elaborarea politicilor din domeniile educatiei si cercetarii din Romania, alcatuita din 12 membri, il are ca presedinte pe fostul ministru al educatiei, profesorul universitar Mircea Miclea, sprijinit de doi vicepresedinti - Daniel David, de la Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj, si Daniel Funeriu, cercetator la Universitatea Tehnica din Munchen, precum si de un secretar, in persoana lui Razvan Florian, director executiv al Asociatiei Ad Astra a cercetatorilor romani.
Sindicatele vor sa stie cine plateste
"Presedintele Basescu a declarat educatia si cercetarea ca fiind domenii prioritare in urmatorii ani. In plus, dupa aderare, Agenda Lisabona, cu toate prevederile sale, devine si agenda noastra. Asa s-a decis infiintarea acestei comisii de experti, care sa elaboreze si sa ofere solutii in mai multe directii: asigurarea calitatii, cresterea competitivitatii cercetarii stiintifice, descentralizarea sistemului de educatie, asigurarea unor resurse umane de calitate, educatia timpurie", a precizat Miclea, consecvent ideilor sale din vremea ministeriatului. Totusi, care mai este rolul Ministerului Educatiei?


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.