Valoros jucator de Cupa Davis, a jucat timp de 12 ani pentru Romania, ajungand de patru ori pana in sferturile de finala ale competitiei si o data in semifinala. A antrenat de-a lungul timpului majoritatea jucatorilor romani de tenis din ultimele dou

Valoros jucator de Cupa Davis, a jucat timp de 12 ani pentru Romania, ajungand de patru ori pana in sferturile de finala ale competitiei si o data in semifinala. A antrenat de-a lungul timpului majoritatea jucatorilor romani de tenis din ultimele doua generatii, precum si jucatori din afara tarii. Astazi, Dumitru Haradau implineste 55 de ani.

""Principala mea calitate a fost si este curajul""

""Am avut un an de care sunt multumit din toate punctele de vedere. Obiectivele mele se leaga foarte mult de tenisul din Romania. Pana in a€™90, cand romanii se identificau cu Nastase si Tiriac, tenisul a reprezentat enorm de mult pentru tara noastra. In conditiile de astazi, este greu ca tenisul sa insemne un fenomen social, asa cum este fotbalul. Daca pe termen lung vom reusi sa realizam strategia pe care o gandim un grup de oameni cu mare experienta in tenisul romanesc, tenisul va ajunge in Romania, dupa fotbal, un sport perceput de societatea noastra. Este o constructie la care contribui si sunt multumit de ceea ce s-a intamplat si anul acesta. Toata priceperea si energia mea sunt concentrare acum asupra lucrurilor care trebuie facute la final de an legate tot de ceea ce se intampla cu tenisul romanesc.

Am avut sansa fantastica, intr-o perioada in care in Romania era foarte greu sa ai contacte cu lumea mare a tenisului, de a avea aceasta continuitate in ultimii 30 de ani. Aceasta sansa m-a adus in situatia, si prin persoanele cu care am intrat in contact, si prin dorinta mea de a fi mereu performant, de a fi multumit de mine. Atunci cand sunt obligat sa ma implic in lucruri care depind de tenis am multumirea ca sunt in stare sa-mi aduc o contributie importanta pentru ceea ce se intampla in acest domeniu. Tenisul pentru mine inseamna pasiune si o meserie pe care o fac cu multa placere. Este o treaba foarte complexa care m-a facut sa am preocupari diverse si sa fiu in stare sa fac performante. Daca as avea sansa sa o iau de la inceput, as face tot tenis, dar nu pot sa spun ca nu sunt invidios pe fotbal, care este un fenomen social peste tenis.

A fost un mare obstacol faptul ca pana in a€™90 nu am avut acea continuitate care sa ne ofere posibilitatea de a construi lucrurile in asa fel incat sa avem performante fara limita. Am avut performante si sunt multumit atat ca jucator, cat si ca antrenor. Am avut modele ca Ilie Nastase, care a revolutionat tenisul pe teren, si Ion Tiriac, care a revolutionat acest sport in afara terenului. Principala mea calitate a fost si este curajul. Faptul ca ei au avut posibilitatea sa se exprime in strainatate, intr-o lume in care nu aveau bariere, le-a dat sansa sa fie valori mondiale. In comparatie cu ei, eu am facut mult mai putin. Am visat foarte mult, am avut obiective foarte indraznete, dar acum am niste obiective clare, realiste, pe care sunt convins ca le voi realiza"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.