Presedintele american, George W. Bush, a lansat un atac direct la liderul nord-coreean, Kim Jong Il, prin anuntarea oficiala a tipului de produse de lux pentru care va impune un embargo acestei tari. Drept urmare, dictatorul coreean va fi lipsit de f
Presedintele american, George W. Bush, a lansat un atac direct la liderul nord-coreean, Kim Jong Il, prin anuntarea oficiala a tipului de produse de lux pentru care va impune un embargo acestei tari. Drept urmare, dictatorul coreean va fi lipsit de fineturi precum coniacul, trabucurile, jet ski-uri sau televizoare cu plasma.
Lista facuta publica de administratia Bush a detaliat bunurile de lux care nu vor mai ajunge curand in Coreea de Nord. Aceasta decizie este una dintre sanctiunile pe care le primeste aceasta tara, din partea ONU, ca urmare a testelor nucleare conduse de guvernul de la Phenian.
"In timp ce poporul nord-coreean moare de foame, acest regim nu are nici o scuza ca se lafaie cu cognac si trabucuri", a afirmat Carlos Gutierrez, secretarul de stat pentru comert al SUA, pentru Reuters. "Vom interzice exportul acestor bunuri de lux care nu sunt achizitionate decat pentru bunastarea elitei nord-coreene", a adaugat el in declaratia oficiala. Ca raspuns al testelor nucleare pe care Coreea de Nord le-a organizat pe data de 9 octombrie, Consiliul de Securitate al ONU a votat interzicerea oricarei livrari de arme catre aceasta tara. Aceasta sanctiune a fost deja aplicata de SUA. Sanctiunea de interzicere a transporturilor de bunuri de lux in aceasta tara a fost o sanctiune suplimentara. Ce produse vor fi insa interzise guvernului de la Phenian a ramas la latitudinea fiecarei tari sa decida. Japonia nu va mai exporta catre Coreea de Nord, caviar, carne de vita, ton, masini scumpe, motociclete, camere foto si de luat vederi. Multe dintre tarile europene inca mai lucreaza la listele lor.
SUA nu va mai exporta ceasuri Rolex impreuna cu alte astfel de obiecte de lux, haine ale creatorilor de moda faimosi, blanuri, diamante, computere, masini de curse, yachturi si iPod-uri. Bush nu mai permite elitei nord-coreene nici macar sa se delecteze cu un pahar de vin sau de bere.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.