Diminuarea taxelor ca urmare a aplicarii tarifului vamal european de la 1 ianuarie 2007 creeaza conditiile ieftinirii materiilor prime pentru textilistii autohtoni. In aceste conditii, normal ar fi sa se produca reduceri importante de pret la imbraca
Diminuarea taxelor ca urmare a aplicarii tarifului vamal european de la 1 ianuarie 2007 creeaza conditiile ieftinirii materiilor prime pentru textilistii autohtoni. In aceste conditii, normal ar fi sa se produca reduceri importante de pret la imbracamintea si incaltamintea din productia interna. Insa, companiile autohtone spun ca presiunile de crestere a salariilor din aceasta ramura nu vor putea face posibile reduceri consistente ale costurilor de achizitie.
Presedintele Federatiei Patronale a Industriei Usoare (FEPAIUS), Maria Grapini, a declarat, pentru Adevarul, ca aplicarea legislatiei comunitare presupune reducerea taxelor vamale la importul de materii prime. Aceasta recunoaste ca situatia ar trebui sa conduca la reducerea preturilor anumitor produse de fabricatie interna. "Unele produse ar trebui sa se ieftineasca, dar nu va fi asa, pentru ca producatorii din ramura industriei usoare sunt obligati sa majoreze salariile angajatilor", declara oficialul FEPAIUS.
2007, anul falimentelor in masa?
Situatia va fi cu atat mai delicata pentru fabricantii romani cu cat deschiderea pietelor anunta intensificarea concurentei din partea marilor producatori europeni.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.