Romania aniverseaza 88 de ani de la Marea Unire, realizata sub domnia marelui Rege Ferdinand I (1924-1927), supranumit "Intregitorul" sau "Lealul" pentru modul in care si-a dedicat viata tarii sale. Manifestarile se vor deschide cu marea parada milit
Romania aniverseaza 88 de ani de la Marea Unire, realizata sub domnia marelui Rege Ferdinand I (1924-1927), supranumit "Intregitorul" sau "Lealul" pentru modul in care si-a dedicat viata tarii sale. Manifestarile se vor deschide cu marea parada militara, prezentata la Arcul de Triumf, in prezenta presedintelui Basescu. Si la Alba Iulia vor avea loc, ca in fiecare an, manifestari dedicate evenimentului. Aici vor fi prezenti mai multi lideri politici, printre care Corneliu Vadim Tudor si Mircea Geoana. Sedinta solemna, sarbatorita ieri in Parlament, a fost umbrita de declaratiile de autonomie, facute in plenul Camerei de deputatul UDMR, Garda Deszko-Kalman.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.