1.500 de petenti care trec zilnic pe la sediul municipalitatii. Faptul ca imobilul din Bulevardul Elisabeta este subred si nu poate rezista unui cutremur major este deja cunoscut.
Putini stiu insa ca Primaria Capitalei nu are o strategie
1.500 de petenti care trec zilnic pe la sediul municipalitatii. Faptul ca imobilul din Bulevardul Elisabeta este subred si nu poate rezista unui cutremur major este deja cunoscut.
Putini stiu insa ca Primaria Capitalei nu are o strategie si un program coerent de interventie in caz de dezastru. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ar trebui sa intervina in cazul unui dezastru natural, insa primaria mai are o problema. Nu se cunoaste exact numarul de persoane si locul unde se gasesc ele, la anumite ore, in sediul municipalitatii, in cazul unui cutremur. Din aceasta cauza, Inspectoratul pentru situatii de urgenta nu stie unde sa caute cu exactitate supravietuitori, in caz de dezastru. Desi, atat pe holurile primariei, cat si in toate birourile din primarie se gasesc planuri cu modul de evacuare, cladirea reprezinta un risc ridicat la seism.
Situatie cunoscuta
Acest lucru este cunoscut si de conducerea Primariei Capitalei. "Sediul in care se afla acum aparatul primariei nu mai este adecvat pentru utilitatea de administratie locala. Trebuie compartimentat altfel, iar cea mai buna solutie este construirea unui nou sediu. Avem deja in studiu pentru constructia unui nou imobil, undeva in spatele actualului sediu. Este vorba de o cladire noua, moderna si care sa indeplineasca toate elementele de siguranta", sustine primarul general Adriean Videanu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.