Anca Cocut, directorul de publicitate al Gazetei de Oradea, a beneficiat de sentinta Curtii de Apel Cluj care a acceptat recursul facut de ea impotriva prelungirii mandatului de arestare.
Judecatorii clujeni au inlocuit masura arestarii
Anca Cocut, directorul de publicitate al Gazetei de Oradea, a beneficiat de sentinta Curtii de Apel Cluj care a acceptat recursul facut de ea impotriva prelungirii mandatului de arestare.
Judecatorii clujeni au inlocuit masura arestarii preventive cu obligatia de a nu parasi localitatea timp de 30 de zile. Totodata, magistratii i-au pus in vedere directorului oradean sa se prezinte de fiecare data atunci cand este chemata la Politie sau Parchet si sa nu ia legatura cu nici unul dintre colegii ei cercetati. Totodata, Curtea de Apel Cluj a respins cererile celorlalti patru arestati din Trustul "Gazeta" de a fi eliberati.
Liviu Man, presedintele Trustului "Gazeta", sustine ca arestarea sa si a colegilor sai a survenit ca urmare a unui complot. Ieri, in timpul judecarii recursului, Man a declarat, citat de Mediafax: "Sunt victima unui complot pus la cale de comisarul sef Toma Rus si de procurorii DIICOT. (...) Parchetul si Politia vor sa ne puna pumnul in gura pentru ca am deranjat oameni importanti.(...) Ca si in cazul detinutilor politici, condamnati de comunisti pentru fapte de drept comun, si in cazul nostru s-a gasit aceasta tinichea cu santajul". Comisarul sef Rus Toma a negat acuzatiile: "Dosarul este instrumentat de procurori, nu de brigada pe care o conduc. Echipa mea nu a incalcat legea. Pentru a nu exista suspiciuni, impreuna cu conducerea IGPR am decis ca activitatile din dosarul Gazeta sa fie coordonate de adjunctul meu". (P. CANA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.