Ioan Ovidiu Sabau, antrenorul Gloriei Bistrita, care a trait o a doua tinerete ca jucator la Rapid, a apreciat ieri ca echipa din Grant are forta sa castige la Atena si sa mearga mai departe in Cupa UEFA. Tehnicianul a vorbit si despre parcursul n
Ioan Ovidiu Sabau, antrenorul Gloriei Bistrita, care a trait o a doua tinerete ca jucator la Rapid, a apreciat ieri ca echipa din Grant are forta sa castige la Atena si sa mearga mai departe in Cupa UEFA. Tehnicianul a vorbit si despre parcursul neasteptat de bun al actualei sale trupe, laudandu-si jucatorii pentru locul sase ocupat la finalul turului de campionat.
Ce sanse are Rapid sa ia toate punctele de la Atena?
Eu cred ca Rapid poate sa castige acolo, are potential, este o echipa foarte buna de contraatac. Sigur, am inteles ca ii lipsesc cativa jucatori importanti, ramane de vazut daca ceilalti care vor fi folositi se vor ridica la nivelul titularilor.
In 1989, cu Sabau in teren, Dinamo a castigat cu 2-0 pe terenul lui Panathinaikos. Cum a fost atunci?
Dinamo avea o echipa foarte buna atunci, dar cred ca si acum se poate castiga la Atena. La Rapid nu se mai pune problema experientei, jucatorii au destule meciuri internationale in palmares, i-am vazut destul de optimisti in declaratii, ramane de vazut si cum se va prezenta adversarul, ca forma, motivatie, pentru ca depinde foarte mult si de ziua pe care o prinde Panathinaikos.
Cum a fost atmosfera la meciul din 1989?
Extraordinara, nici nu puteai sa comunici pe teren, asa galagie faceau. Suporterii lui Panathinaikos stiu foarte bine sa puna presiune pe adversar si, in acelasi timp, sa-si incurajeze echipa extraordinar. Suporteri frumosi!
Cum apreciati turul de campionat facut de Gloria Bistrita?
Sunt foarte multumit, mai ales la cum am fost tratati la inceput de campionat, ca o echipa sigura la retrogradare. Cu acest loc sase nu pot decat sa fiu foarte multumit de jucatorii pe care i-am avut la dispozitie si de felul in care au reusit sa indeplinim obiectivul, e adevarat doar la jumatatea campionatului. Ma bucur, pentru ca am avut la dispozitie jucatori necunoscuti, cu care am facut o performanta, cu investitii mici, sa terminam pe locul sase. La inceputul campionatului stiam ca voi avea probleme in a construi o echipa omogena. Tot asa a fost si anul trecut, cand au plecat zece jucatori de la echipa si am avut dificultati, dar incet-incet ne-am revenit si ne-am indeplinit obiectivul cu mult inainte de incheierea campionatului.
De pe pozitia a sasea va ganditi la mai mult in retur?
Nu, obiectivul nostru tot acelasi va ramane, de a ne salva de la retrogradare, iar in functie de rezultatul de la fiecare joc, sa speram la mai mult. Daca am putea sa intram in primele opt ar fi foarte bine.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.