Presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, a declarat ieri ca are un plan strategic de disponibilizare a 1800 de angajati de la Tractorul Brasov din cei 1920 cati are uzina. Atanasiu sustine ca a initiat acest plan pentru a se asigura ca toti muncitorii vor
Presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, a declarat ieri ca are un plan strategic de disponibilizare a 1800 de angajati de la Tractorul Brasov din cei 1920 cati are uzina. Atanasiu sustine ca a initiat acest plan pentru a se asigura ca toti muncitorii vor beneficia de protectie sociala si de plati compensatorii daca viitorul investitor al uzinei va prelua un numar mai mic de muncitori, transmite Mediafax. Atanasiu a precizat ca nu poate fi vorba despre o vanzare pe pachet majoritar de actiuni din cauza datoriilor istorice ale companiei, ci doar pe fluxuri viabile, iar restul de active vor fi scoase la licitatie independent. O strategie similara va fi aplicata si in cazul "Rulmentul". Licitatia de vanzare a fluxurilor viabile va fi organizata la sfarsitul lunii februarie - inceputul lunii martie. O conditie obligatorie impusa noului investitor este pastrarea obiectului de activitate al uzinei, productia de tractoare. Tractorul are datorii totale de peste 200 milioane euro. (G.R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.