Sorin Oprescu si-a anuntat marti seara, intr-o sedinta de partid, intentia de a renunta la sefia PSD Bucuresti.

Chirurgul Sorin Oprescu s-a saturat sa fie sef la PSD Bucuresti. „Voi candida la congres cu demisia in mina. Si daca voi pierde, si daca voi cistiga (competitia pentru sefia PSD - n.r.) eu nu voi mai fi presedinte la Bucuresti", ar fi declarat Oprescu, citat de surse din partid. Anuntul a fost facut la sedinta PSD sector 2 si vine dupa citeva zile foarte grele pentru Sorin Oprescu.

Candidat la presedintia PSD, Oprescu a fost nevoit sa faca fata dificilei situatii in care cele mai multe organizatii de sector au anuntat ca nu-l sprijina pentru congresul PSD din 10 decembrie. Dintre cele sase organizatii de sector, doar doua si-au manifestat sprijinul pentru candidatura lui Sorin Oprescu. In spatele acestei lovituri sub centura s-ar afla - spun surse din partid - Marian Vanghelie, numarul 2 in PSD Bucuresti, in urma unei intelegeri de taina cu actualul presedinte al PSD, Mircea Geoana.

Postul de presedinte executiv ocupat azi de Vanghelie urmeaza a fi desfiintat la congresul din 10 decembrie. Ca de altfel toate functiile de presedinte executiv din filialele PSD. Este deja un lucru cert ca Vanghelie isi doreste sa devina liderul PSD Bucuresti, cu atit mai mult cu cit el va fi, cel mai probabil, candidatul partidului la viitoarele alegeri pentru Primaria Capitalei.

Ieri, la Realitatea TV, Vanghelie si-a exprimat in public dorinta de a fi sef la PSD Bucuresti. Cu mentiunea ca n-ar vrea acum, ci „peste patru-cinci ani". Probabil ca, dupa ce demisia lui Oprescu de la sefia organizatiei va deveni certitudine, Vanghelie isi va reformula declaratia de intentii.