Comisia Europeana recomanda oficial celor 25 de state membre ale UE sa suspende partial negocierile de aderare a Turciei, prin blocarea a opt dintre cele 35 de capitole, iar celelalte capitole, care pot fi deschise, sa nu poata fi inchise cit timp ac
Comisia Europeana recomanda oficial celor 25 de state membre ale UE sa suspende partial negocierile de aderare a Turciei, prin blocarea a opt dintre cele 35 de capitole, iar celelalte capitole, care pot fi deschise, sa nu poata fi inchise cit timp aceasta blocare este in curs. Masura a fost luata dupa ce autoritatile de la Ankara au refuzat sa deschida porturile pentru navele cipriote. Cele opt capitole sint: libera circulatie a bunurilor, serviciilor si capitalului, pescuit, agricultura, transport, uniune vamala si comert extern. Recomandarea a venit cu o saptamina mai devreme decit fusese programat initial, pentru a se evita scurgerile de informatii dupa esecul inregistrat in negocierile mediate de presedintia finlandeza a UE. Ministrii de Externe din UE vor lua o decizie oficiala la reuniunea din 11 decembrie. Premierul turc Recep Erdogan a declarat ca decizia CE este inacceptabila, iar Turcia nu va permite nimanui sa-i incalce drepturile. (S.M.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.