In cazul adolescentilor, jocurile video violente stimuleaza activitatea din regiunile creierului asociate emotiilor si reduc raspunsurile din zonele asociate rationamentului si autocontrolului, conform unui studiu publicat in Statele Unite, transmite
In cazul adolescentilor, jocurile video violente stimuleaza activitatea din regiunile creierului asociate emotiilor si reduc raspunsurile din zonele asociate rationamentului si autocontrolului, conform unui studiu publicat in Statele Unite, transmite AFP, citata de Mediafax. "Rezultatele studiului nostru sugereaza ca jocurile video violente pot avea efecte diferite pe termen scurt asupra functiilor cerebrale comparativ cu jocurile video non-violente dar interesante", a explicat medicul Vincent Mathews, profesor de radiologie la scoala de medicina din cadrul Universitatii din Indiana, coordonator al acestui studiu. La studiu au participat 44 de adolescenti, cu varste cuprinse intre 13 si 17 ani, alesi la intamplare si care nu au avut niciodata probleme de comportament.
Jumatate dintre copii au jucat timp de 30 de minute un joc video cu subiect militar violent, in timp ce cealalta jumatate a jucat un joc non-violent dar solicitant. La finalul experimentului, participantii au efectuat teste de masurare a concentrarii si inhibarii, in timp ce creierul a fost scanat prin intermediul rezonantei magnetice, care a permis vizualizarea in timp real a functionarii acestuia. Copiii din grupa celor care au jucat jocul violent au manifestat o activitate mai mare in amigdala, sediul excitarii emotionale din creier. Cei care au jucat jocul non-violent au manifestat o mai mare stimulare in zona prefrontala a creierului asociata cu concentrarea intelectuala si autocontrolul, a precizat Mathews. Continutul violent al jocurilor video face obiectul unor tentative de reglementare in Congresul american care, pana in prezent, nu a reusit decat sa obtina un sistem de clasificare a acestora similar celui utilizat pentru filme. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.