Varianta Ion Iliescu - candidat la presedintia PSD a agitat spiritele in partid. Majoritatea filialelor au sustinut ca ar fi bine ca fostul sef al statului sa accepte propunerea de a fi presedinte de onoare al formatiunii social-democrate. In tot ace
Varianta Ion Iliescu - candidat la presedintia PSD a agitat spiritele in partid. Majoritatea filialelor au sustinut ca ar fi bine ca fostul sef al statului sa accepte propunerea de a fi presedinte de onoare al formatiunii social-democrate. In tot acest timp, Iliescu a preferat sa nu faca nici un comentariu, apropiati ai sai sustinand ca fostul presedinte nu s-a decis inca daca sa accepte oferta lui Mircea Geoana de a fi presedinte de onoare al PSD. Acestia au dat foarte putine sanse unei competitii Geoana-Iliescu la sefia partidului. "Este o optiune personala a fiecaruia", a declarat liderul Grupului de la Cluj, Ioan Rus, despre o eventuala candidatura a lui Iliescu la sefia PSD. Presedintele interimar al PSD Arad, Florin Remetan, a declarat, citat de NewsIn ca nu este de acord cu o candidatura a lui Ion Iliescu, deoarece "nici varsta si nici sanatatea nu il ajuta". Presedintele PSD Suceava, Gavril Marza, a sustinut ca este posibil ca Ion Iliescu sa refuze sa ocupe functia de presedinte onorific al partidului, acesta fiind recunoscut oricum ca presedinte fondator al formatiunii social-democrate. Cu toate acestea, PSD Buzau, Hunedoara, Dolj si Iasi au spus la unison ca Ion Iliescu va primi tot sprijinul pentru functia de presedinte de onoare al PSD. Pesedisti din Olt, in schimb, prin vocea deputatului Matei Calin au fost de parere ca revenirea lui Iliescu intr-o functie de conducere ar fi benefica pentru PSD. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.