Promotorii cursei auto de la Casa Poporului au batut palma cu Grand Prix Masters, campionatul britanic al veteranilor din Formula 1.

Romania va intra, dupa un debut la ralanti, in 2006, in tromba in lumea sporturilor auto. In prezenta primarului general, Adriean Videanu, Hartmut Beyer, directorul executiv al Bucharest Ring, si Scott Poulter, directorul executiv al campionatului Grand Prix Masters, au batut ieri palma pentru ca, timp de trei ani, mari nume care s-au retras din Formula 1 sa alerge la Bucharest Ring.

L-ar vrea si pe Schumacher

„GP Masters este un campionat de monoposturi la care participa foste glorii ale F1, ca Nigel Mansell (31 de victorii in F1, 191 de curse alergate, campion mondial in 1992), Emerson Fittipaldi (14 victorii, 149 Grand Prix-uri disputate, campion mondial in 1972 si 1974), Eddie Cheever, Ricardo Patrese (pilotul cu cele mai multe curse disputate in Formula 1, 256, cu sase mai multe decit Michael Schumacher).

Surse din cadrul organizatorilor au spus ca exista ceva sanse sa fie prezenti la Bucuresti Michael Schumacher si Mika Hakkinen daca si cei-lalti concurenti vor accepta ca acestia sa primeasca o dispensa de virsta.

„Soferii nostri au fost foarte entuziasmati cind au auzit ca e vorba de un circuit stradal", a spus Scott Poulter. Masinile din GP Masters sint mai mari decit cele din Formula 1, „din motive de securitate, dar si pentru ca unii soferi nu mai sint la fel de slabi cum erau la 20 de ani", povesteste Poulter.

Etapa de GP Masters de la Bucharest Ring va stringe la start 16 soferi si bolizi de 650 de cai-putere care vor atinge viteze de 300 km/h.

GP Masters se desfasoara conform curselor de Formula 1, cu sesiuni de antrenamente vineri si simbata, sesiunea oficiala de calificari, simbata, si cursa propriu-zisa, duminica.

Asfalt special pe circuit

Calendarul pe 2007 al Campionatului Mondial de raliu FIA GT (Gran Turismo) va cuprinde, pentru prima data, un circuit din Romania. Botezat Bucharest Ring, traseul din jurul Casei Poporului, pe care se va asterne un strat special de asfalt, va gazdui in weekendul 18-20 mai al anului viitor mai multe curse auto: principalul eveniment, o etapa de GT, dar si o etapa din Campionatul Mondial de GT3, una a Campionatului Britanic de Formula 3 si una a Cupei Dacia Logan. Biletele pentru cele patru competitii din programul evenimentului vor fi cuprinse intre 20 si 75 de euro pentru cele trei zile de curse.