Presedintele PSD, Mircea Geoana, a anuntat ieri, la Cluj, ca, daca el si echipa sa aleasa la congres nu vor cistiga alegerile din 2008, isi vor depune mandatul.

Liderul PSD a venit la conferinta judeteana de la Cluj pentru a se asigura de voturile ardelenilor la apropiatul congres. Grupul condus de Ioan Rus il sprijina in continuare, iar senatorul Vasile Dincu a recunoscut ca este posibil ca pina si el sa candideze pentru o functie. „De la presedinte pina la secretar executiv, pot candida pentru orice. Insa nu cu propaganda", a tinut sa mentioneze Dincu, care a primit cadou de la Geoana, de ziua lui, o carte cu memoriile lui Goebels, maestrul propagandei naziste.PSD intra in campanie din 11 decembrie

Geoana a tinut un discurs indelungat, in timpul caruia Rus si Dincu schimbau impresii soptit ori zimbeau. Desi a facut o pauza de gluma, la un moment dat, liderul PSD nu s-a ales cu risete. Invitatii organizatorilor, Marius Nicoara, liderul PNL Cluj, si Serban Radulescu, presedintele PPCD Cluj, au fost considerati mai amuzanti. „PNTCD n-o muritu’, numa’ un pic s-o odihnitu’", a spus Radulescu, in aplauzele asistentei, in vreme ce Nicoara a avut succes cu replica „Sintem adversari, nu inamici politici!". Din partea PD nu a fost nimeni la conferinta, desi practica invitarii adversarilor politici la astfel de evenimente este veche la Cluj. Temele abordate de Geoana in discurs au fost Traian Basescu, cel care lupta sa acapareze puterea de unul singur, obedienta PD, disparitia PNL, dar si proiectul privind „Romania sociala", care propune impozit progresiv pe venit sau pensii minime garantate. Totodata, liderul PSD a anuntat ca, din 11 decembrie, PSD intra in campanie electorala „si nu ne vom opri pina cind Traian Basescu nu pleaca de la Cotroceni!"