Un egal cu germanii ar fi suficient pentru ca formatia bucuresteana sa treaca de grupele UEFA.

Dupa ce i-au batut pe turci in Stefan cel Mare si au remizat cu Bruges in deplasare, dinamovistii se gindesc deja la finala Cupei UEFA, unde cred ca nu-si vor intilni rivalii de la Steaua, teoria conspiratiei functionind in mentalitatea sefilor dinamovisti. Pina atunci insa, echipa lui Mircea Rednic trebuie sa obtina macar un punct in aceasta seara, la finalul meciului cu „aspirinele" de la Leverkusen, care nu au adunat decit un punct in meciurile disputate pina acum in grupa. Traditia este nefavorabila „ciinilor", care au pierdut toate meciurile disputate in luna noiembrie in fata unor echipe germane. Cu toate acestea, Rednic este optimist: „Bayer este o echipa foarte puternica, o echipa in revenire de forma. Luata dupa valoare, eu zic ca e a doua echipa dupa Tottenham, din grupa noastra. Am destule informatii despre ei atit de la prieteni care lucreaza in Germania, cit si de la meciul Bruges - Leverkusen, si pentru asta vreau sa-i multumesc lui Cornel Dinu, pentru ca ne-au prins bine toate informatiile. Daca ne multumim cu un egal,

s-ar putea sa pierdem acest meci. Noi ne pregatim sa-l cistigam, dar ne-ar avantaja un egal la Istanbul", a declarat Mircea Rednic. In plus, dinamovistii au primit informatii si de la fostul lor coleg Vlad Munteanu, care, simbata, a marcat impotriva celor de la Leverkusen: „Dinamo va intilni o echipa supermotivata, dar sint sigur ca vor invinge, pentru ca Bayer are o aparare modesta si inca traverseaza o pasa proasta", a spus Munteanu, care a precizat ca punctul lor forte este contraatacul.

Neverkusen sau Luserkusen

De la oaspeti va absenta fundasul franco-algerian Ahmed Madouni, accidentat cu Energie Cottbus, dar din atac nu vor lipsi vedetele Barbarez si Voronin. Fostul selectioner al Germaniei Rudi Voller, acum director la Leverkusen, a declarat ca s-ar multumi si cu un egal, desi un asemenea rezultat ar fi aproape catastrofal pentru germani. „Sper sa ne mentinem jocul bun din campionat si sa plecam macar cu un punct de la Bucuresti, ar fi un rezultat bun, desi noi vrem sa cistigam", a spus Voller la sosirea in Romania. Bayer este cunoscuta ca una dintre cele mai ghinioniste echipe din Germania. Pentru ca a pierdut titlul in ultimele runde ale campionatului (1997, 1999, 2000, 2002), ea este „alintata" de suporterii adversi cu diverse titulaturi ca „Neverkusen" sau „Luserkusen". In 2000, Bayer avea nevoie doar de un meci egal cu necunoscutii de la SpVgg Unterhaching pentru a deveni campioana. Un autogol al lui Michael Ballack a decis soarta meciului (0-2), iar titlul a mers la München, unde Bayern invingea pe Werder Bremen cu 3-1, cistigind un campionat la care nici nu mai visa. In 2002, finalul de sezon a semanat cu un film horror pentru Bayer. Cu cinci puncte avans inaintea ultimelor etape, Leverkusen era virtual campioana. Insa, in ultimele trei etape, Bayer a pierdut doua meciuri, iar Borussia Dortmund a avut trei victorii consecutive si a cistigat titlul. Ajunsa in finala Cupei Germaniei, Leverkusen a pierdut cu 2-4 in fata lui Schalke 04, iar in finala Champions League a cedat cu 1-2 in fata lui Real Madrid. Dupa acest sezon, vedetele Michael Ballack si Ze Roberto s-au despartit de Leverkusen alegind pe Bayern München. Totusi, Bayer are in palmares Cupa UEFA din 1988, cind a trecut in finala de Espanyol.

Fani paziti cu cai si ciini

Altruist, Ionel Danciulescu ar vrea ca toate cele trei echipe romanesti sa se califice, suplimentar dorind ca stadioanele sa fie din nou pline cu suporteri. Pentru a nu se repeta incidentele din avionul care i-a dus pe fani in Belgia, 600 de jandarmi vor fi deplasati la stadion, peluza a II-a fiind rezervata oaspetilor. De asemenea, cinci patrule hipo si sase patrule cu ciini se vor ocupa de securitatea spectatorilor. Ca de obicei, la astfel de meciuri, comercializarea bauturilor alcoolice in zona va fi interzisa.