Dan Teodorescu n-a acordat nici un interviu dupa divortul de Melania Medeleanu. A facut-o acum, povestindu-ne despre Taxi, despre noul album „Romantica", despre hobby-ul sau portocaliu si dorinta de-a juca in filme, dar si despre fosta sa sotie.

Ce tot faci?

Cint cu trupa Taxi, prin tara, iar in Bucuresti de-abia pe 8 decembrie, in Backstage. Am predat producatorului, de curind, masterul noului nostru album „Romantica", album care sper sa apara anul asta. Am lucrat cu multa placere la scenariul pentru Eurovisionul copiilor si am onoarea sa colaborez cu domnul Gelu Colceag, pentru spectacolul de decernare a Premiilor „TV Mania". Fac si piese pentru niste oameni, ceea ce nu s-a mai intimplat de mult…

Ati ramas 50% din Taxi-ul initial. Veti continua cu rock?

Taxi a cintat pop-rock. Ce i-a lipsit trupei sa fie rock, a fost vocea. A avut in schimb instrumentisti exceptionali, si ii are. La capitolul voce, au lucrat cu ce-au avut… Solistul fiind maximum pop-rock, trupa e pop-rock. Albumul nou are numai piese de dragoste, pentru ca ne-a zis producatorul sa nu mai scoatem albume la care lumea sa nu stie daca sa plinga sau sa rida, cu „Comunitaru’" si mai stiu ce balada, pe acelasi album. Vom lansa „Romantica", si ramine de stabilit daca e de ris sau de plins. Sint piese de dragoste, dar dragostea are si latura ei cinica, pe care am tratat-o cu aplicatie. Sint 13 piese.

Inspirate din viata ta?

In mare parte, da. Stiu ca sint la moda remixurile, dar n-avem nici un remix. Avem, in schimb, o parodie a grupului Divertis, „Stelele care nu cad", ca bonus. La refren se spune ceva in genul: „Stelele care cad/ Nu pier/ Se duc pe un alt ofiter".

Noutatile din trupa?

Cantemir Neacsu, un chitarist foarte bun, cu mult bun-simt, Mugurel Coman, un clapar foarte bun, aici sint subiectiv pentru ca ne stim de cind s-a nascut el, Vicki Albu Sava, care cinta cu noi de doi ani, ea e vocea de pe „Stelele care cad".

Ca sa-ti vina inspiratia, te inchizi in camera, in fata computerului?

Foarte rar imi vin ideile in fata computerului. De regula, vin cind maninc, in drum spre concert, inainte de culcare. Nu notez nimic, niciodata. Nici macar textele pieselor de la Taxi, decit atunci cind trebuie trimise casei de productie.

Te-ai operat de apendice, de curind.

Nu eu, m-a operat un domn, caruia ii multumesc, am un semn de un centimetru si jumatate, foarte discret, poate si eu am avut un apendice discret. Nu e prima operatie, mi-am scos si amigdalele, la 25 de ani…

Si ai cintat mai bine dupa?

Am cintat la fel de prost si inainte, si dupa. Nu pot da vina pe amigdale. Exista inregistrari in sensul asta...

Ai cintat in deschidere la Seal.

La concertul Taxi, in deschidere, a participat foarte putina lume; noi cintam si lumea intra. De ce a trebuit sa cintam cu 20 de minute mai devreme decit era anuntat, nu stiu. Chiar am fost onorati sa fim acolo. Acum pot spune ca sint un fan Seal. Dupa, ne-au dus organizatorii sa-l cunoastem, am facut si poze. Seal e un muzician foarte mare, si la propriu, si la figurat.

Ati cerut si voi jacuzzi si sampanie, la cabine?

Noi facuseram baie acasa, iar trupa Taxi nu bea inainte de concert.

Flori, fete, filme sau baieti?

Florile, sa le daruiesc, fetele da, categoric, si ma opresc aici, filmele, da, imi place sa vad filme foarte noi, acasa, am prieteni care fac rost… cu baietii, da, la o bere.

Ti-ar placea sa joci in filme?

As fi disperat! Daca citeste vreun regizor, careva, va rog eu, ginditi-va la mine!

Iti plac decoratiunile avind la baza culoarea portocalie. E un hobby recent?

E un hobby mult mai vechi decit ti-ai putea imagina, fara nici o legatura cu portocaliul de acum. Este o pasiune pe care o am dinainte de ’89. In camera mea din casa parintilor sint si acum niste dungi portocalii, pe pereti…

Dupa experienta divortului, adori in continuare femeile si universul lor?

Categoric.

Ce-mi spui despre fosta ta sotie, Melania Medeleanu?

Detest toate lucrurile urite care s-au scris in legatura cu Melania, in diverse publicatii. Nimeni nu me-rita asa ceva, cu atit mai putin ea, avind in vedere ca absolut nimic nu este adevarat. Melania este un om minunat, cu un caracter pe care mi-as fi dorit sa-l am, e un om exceptional si nu pot decit sa ma bucur ca am reusit sa rami-nem prieteni.

Acum, ti-e bine?

Foarte bine!