Anuntul a fost facut, ieri, de secretarul de stat din Ministerul Administratiei si Internelor, Mircea Toader, la conferinta "Finantarea pentru dezvoltare regionala", organizata de European Finance Convention. "Este anormal ca, prin Codul Fiscal, sa s
Anuntul a fost facut, ieri, de secretarul de stat din Ministerul Administratiei si Internelor, Mircea Toader, la conferinta "Finantarea pentru dezvoltare regionala", organizata de European Finance Convention. "Este anormal ca, prin Codul Fiscal, sa se prevada scutiri de la plata taxelor locale pentru cladiri care au facut parte din patrimoniul cultural si intre timp au intrat in proprietate privata si in circuitul comercial. Administratiile locale sunt lipsite, astfel, de fonduri substantiale care ar putea fi utilizate pentru dezvoltare. Toate scutirile de taxe locale se cifreaza la 6000 de miliarde de lei vechi pe an", a precizat el. In Codul Fiscal va fi crescuta si cota din impozitul pe profit alocat primariilor, de la 47% la 51%.
"Vom extinde procedura aprobarii tacite pentru cat mai multe autorizatii, avize etc. Vom adopta aceasta procedura si pentru autorizatiile de construire, despre care se stie ca dureaza foarte mult", a mai spus Toader. El a afirmat ca, pana la sfarsitul anului, aceste masuri vor fi adoptate. Cel mai recent proiect pentru modificarea Codului Fiscal a fost adoptat de Parlament la inceputul lunii iulie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.