Prefectul Harghitei solicita ANS amanarea meciului dintre echipele de hochei SC Miercurea Ciuc si Steaua, programat sa se dispute de Ziua Nationala.
In urma discutiilor din cadrul sedintei Colegiului Prefectural, prefectul judetului Harghita, C
Prefectul Harghitei solicita ANS amanarea meciului dintre echipele de hochei SC Miercurea Ciuc si Steaua, programat sa se dispute de Ziua Nationala.
In urma discutiilor din cadrul sedintei Colegiului Prefectural, prefectul judetului Harghita, Constantin Strujan, a declarat ca va solicita conducerii ANS sa dispuna amanarea cu o zi a meciului dintre echipele de hochei pe gheata SC Miercurea Ciuc si Steaua, programat sa se dispute chiar de Ziua Nationala a Romaniei. Initiativa apartine presedintelui DJS Harghita, Andrei Csiki, si este motivata de faptul ca jandarmii care ar trebui sa asigure ordinea la acest meci, considerat de risc maxim, vor fi implicati in manifestarile dedicate Zilei Nationale. "Nu este normal ca meciul sa se desfasoare pe 1 Decembrie, mai ales ca este unul deosebit, pentru care trebuie aduse forte de ordine si din alte judete", a precizat Csiki. Ideea a fost agreata si de directorul SC Miercurea Ciuc, Istvan Antal, dar a fost respinsa de antrenorul stelist Marius Gliga. "Nici noua nu ne e usor sa jucam de Ziua Nationala la Miercurea Ciuc, dar trebuia sa se tina cont de acest aspect in luna septembrie, atunci cand s-a facut programarea la federatie", a punctat Gliga. La randul sau, secretarul general al FRHG, Eduard Pana, ne-a declarat ca amanarea meciului poate fi facuta doar in baza regulamentului. "Momentan, nu stiu nimic despre acest aspect, iar solicitarea poate veni numai de la ANS. Prefectul si directorul DJS Harghita pot spune ce doresc, dar regulamentul FRHG este clar. Ambele echipe trebuie sa fie de acord cu amanarea, cu o motivatie bine intemeiata", a punctat Pana, adaugand ca de-a lungul timpului cele doua mari rivale s-au mai intalnit de Ziua Nationala.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.