Caz halucinant in satul Pesac, din comuna timiseana Periam: un barbat si-a lasat insarcinata pentru a doua oara propria fata * Vasile Coman, tata a noua copii, a recidivat la sase ani dupa ce copila sa, atunci in varsta de 15 ani, a nascut un copi
Caz halucinant in satul Pesac, din comuna timiseana Periam: un barbat si-a lasat insarcinata pentru a doua oara propria fata * Vasile Coman, tata a noua copii, a recidivat la sase ani dupa ce copila sa, atunci in varsta de 15 ani, a nascut un copil rezultat din relatia incestuoasa
Incest in noaptea de Inviere
Victima acestei abominabile fapte este Monica Coman. Tanara, acum in varsta de 21 de ani, a fost violata prima oara de tatal sau chiar in noaptea de Inviere a anului 2000. Fata avea doar 14 ani. Declaratiile socante ale vecinilor stau marturie a ororilor care aveau loc in casa familiei Coman. "In noaptea de Inviere, la ei era galagie, era geamul intredeschis, fata plangea si spunea "nu mai vreau ca iar ma doare". Si maica-sa i-a zis ca "las-o Vasile, las-o, daca plange, las-o". Din momentul ala am stiut ca intretine relatii sexuale cu taica-su", a declarat una dintre vecine, Doina Chiriac, citata de Mediafax. La randul ei, fata a marturisit, in cele din urma, prin ce a trecut: "Cand am venit de la Inviere m-o batut si pe mine si pe maica-mea. O inceput sa se lege de mine si mi-o fost frica. M-o batut, nici la scoala nu am invatat din cauza lui, ca tot cu bataie o fost. Si eu n-am spus de frica lui, ca tot m-o amenintat ca ma omoara". Pana la 13 ani, Monica a fost crescuta de bunicii din partea mamei. "La 13 ani mi-a luat-o, a venit taica-su si mi-a luat-o", marturiseste bunica fetei, Maria Barbusiu. La doar cateva luni dupa ce a ajuns in casa parintilor, tatal a inceput sa abuzeze de ea. La 15 ani a nascut copilul propriului tata, in ianuarie 2001. Cu o luna inainte, mama ei nascuse, si ea, un alt copil al lui Vasile Coman. Dupa ce s-a intors din puscarie, unde a petrecut aproape patru ani pentru faptele sale (incest si viol), Coman, in varsta de 45 de ani a comis, din nou, abominabilul gest. Desi fiica sa are acum 21 de ani, tatal nu s-a sfiit sa o batjocoreasca. Ca si in urma cu sase ani, tanara a ascuns adevarul o perioada de timp de frica batailor pe care tatal sau i le administra. Mai grav este faptul ca nici mama fetei, Verginica, nu a avut curajul sa-si denunte barbatul. Singura care a luat atitudine a fost bunica fetei care a reclamat la Politie ambele fapte.
"Am confundat-o cu nevasta"
Cazul familiei Coman a facut valva in Timis, la vremea respectiva. Asa cum reiese din ancheta demarata de autoritati in 2001, Vasile Coman a recunoscut ca a intretinut relatii sexuale cu propria fiica, dar ca a facut-o "din greseala". "Eu, in seara aceea, am fost beat si am vrut sa ma uit la televizor si m-am asezat in patul fetei. La un timp am adormit si am crezut ca noaptea s-a culcat nevasta-mea langa mine, nu Monica. Si am avut relatii cu ea si fata a ramas gravida. A doua zi, nevasta mi-a spus ca eu de fapt m-am culcat cu fata, nu cu ea", povestea Vasile Coman reporterilor de la Timpolis. Desi este cunoscut ca un om periculos si betiv, bunica fetei si-a luat inima in dinti si a spus totul sefului de post. Culmea este ca Parchetul de pe linga Judecatoria Sannicolaul Mare l-a scos, atunci, de sub urmarire penala pe motiv ca Vasile Coman are discernamantul diminuat si ca "exista una din cauzele care inlatura caracterul penal al faptei si anume eroarea". Cu alte cuvinte "din eroare" barbatul s-a culcat cu fiica lui si i-a facut un copil. Abia in august 2002, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara a decis redeschiderea dosarului iar Coman a fost condamnat. Culmea este ca, in aceast perioada, tatal a continuat sa traiasca in aceeasi casa cu fiica sa. In acelasi an "au aflat" si cei de la Directia pentru Protectia Copilului ce s-a intamplat in Pesac. Acestia au decis incredintarea Monicai si a copilului spre crestere bunicii, in conditiile in care fratii si mama ei traiau intr-o mizerie de nedescris.
Revenit acasa anul acesta, Coman avea sa-si reia vechile metehne. El a inceput sa bea, sa faca scandal si sa isi violeze fiica. Monica a rabdat pana saptamana trecuta cand, la indemnul bunicii ei, a depus reclamatie la Politie. Cu o seara inainte ca fata sa faca acest gest, tatal a disparut de acasa. Vasile Coman este acum cautat de politistii timisoreni si risca sa intre din nou dupa gratii pentru fapta sa.
O alta grozavie a unui tata iresponsabil a ingrozit, ieri, comunitatea din localitatea vasluiana Vulturesti: Ioan. I si-a violat fiica de numai 16 ani pe motiv ca avea note proaste la scoala. Individul a profitat de faptul ca mama fetei este plecata la munca in Italia impreuna cu una dintre fete iar o alta este la facultate in Iasi.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.