Daca pleaca premierul in viteza, poate mai uita un resou in priza, un prespapier, o calimara, o camarila, o atentie, ceva, in febra evenimentelor. S-o mai fi muiat liberalul feroce din el, acum ca i se balangane postul, poate este momentul sa profita
Daca pleaca premierul in viteza, poate mai uita un resou in priza, un prespapier, o calimara, o camarila, o atentie, ceva, in febra evenimentelor. S-o mai fi muiat liberalul feroce din el, acum ca i se balangane postul, poate este momentul sa profitam de valul evenimentelor, pana nu se instaleaza fiara de Stolojan, piciorul de lemn al lui Basescu, pe locul caldut al lui Calin, si-au zis eminentele cenusii. Profesorii si-au ascutit pixurile, sanitarii si-au agitat stetoscoapele, contopistii si-au frecat spagile. Toti au primit. Chiar si pensionarii au beneficiat de mariri de pensii pe care nici nu au indraznit sa le ceara. Si dintr-un excedent bugetar de care nu a stiut nimeni pana acum. Nu intra in discutie, toate aceste revendicari sunt mai mult decat rezonabile; nerusinate sunt pesonalitatile sindicale. Cu mirosul lor fin de hoitari harsiti, au amusinat macelul de la mare distanta, mai ceva ca Miron Cozma Racoare, care, cu cel de-al saselea simt l-a auzit/vazut pe Iliescu in 1989 tocmai din capatul Vaii Jiului, fosta Marinela Nitu, si a dat navala in Bucuresti. Cu o generozitate, de zici ca-i ultima guvernare liberala, de pe patul din Bordeaux, Tariceanu a daruit masele. In starea care pare, mai ca-ti vine sa-i ceri butelie.
Ce social-democrat e liberalul la ananghie, mai baron cu crestinu' ca Sechelariu de Paste! Numai sa nu i se urce la cap si sa arunce cu mici in oameni.
Se pregateste de sarbatoare Premierul. Asa intr-un picior cum il vedeti, Tariceanu va fi vedeta integrarii. Isi mai poate permite un mic moft populist: salarii, pensii, stele si stelute galbene si albastre de Revelion. Si, de ce nu, este posibil ca acest capital, performanta liberala plus mita sociala, la care se poate adauga si compasiunea spectatorilor, sa-l propulseze pana pe la mijlocul mandatelor lui Basescu. Nimeni nu pare sa remarce, dar hartuirea feroce a Cotrocenilor il face din ce in ce mai simpatic pe Tariceanu. Sondajele lui Stoica sunt egale cu el, deci nu se pun. La fel ca la un meci mocirlos din campionat, tii cu pampalaii. Sfatul meu pentru petro-liberali, cum i-a declarat Stolojan pe adeptii ideii ca din liberal Boc nu se face, si nici Udrea nu mananca, este sa traga de timp. Cat o sa-l mai tina balamalele pe Stolo, extrema de tinichea a lui Basescu? In doua luni rugineste. In fond, el nu are nici o vina, nascut rezerva de lux, are mari sanse sa fie propulsat mare speranta. Iar o sa-i promita presedintele ca-l face prim-ministru si-o sa-l trimita sa-i cumpere tigari. Si o sa-l umfle plansu' de emotie cand o sa dea ochii cu ditamai demnitatea. Pai lu' Flutur nu i-a promis ca-l face zmeu in guvernul matului din padure, de a parasit omul cu aviara pe piept Ministerul Agriculturii si-a sarit ca orbul pe platforma lui Stoica? Si platforma asta, cat o fi de tare, de se bat ca chiorii deputati si senatori si infractori sa prinda un loc in picioare? Are Presedintele material de guvern, sa-i faca si lui Constantinescu cabinet de joaca, are servicii secrete sa-l imprumute si pe Hayssam. Despre consiliere numai de bine. Toti se agata de locomotiva Basescu, liberalii sunt gata sa devina democrati, democratii sunt gata sa devina crestini, din PSD se anunta resurse de rezerva liberale de cand lumea. Stiti cine lipseste din menajeria politica a lui Basescu? Iliescu. Daca ii cumperi o pijama portocalie si un fes cu clopotei cu ce poate fi mai deplasat decat Boc, sau restul caraghiosilor? Altfel, liberalii lui Stoica fac o greseala strategica. Platforma se face vara, iarna car, domnilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.