Cele trei formatii bucurestene au cistigat fara probleme in ultima etapa a turului.

Granzii campionatului au pastrat distanta in ultima etapa a turului. Atit pe teren, cit si in campionat, Dinamo si-a materializat aproape perfect suprematia, ceea ce a impartit resemnare in rindul Stelei si al Rapidului. „Dinamo are 11 puncte avans, joaca si este cam greu sa-i ajungi. Daca n-ar fi jucat, mai ziceai, dar asa... Nu sint prea multumit de parcursul din acest tur, dar a fost oboseala avind in vedere acest parcurs european. Sint multumit ca nu am pierdut locul doi", a declarat patronul stelist Gigi Becali, dupa victoria cu 3-0 - „trebuia sa fie 5-0" - pe care stelistii au obtinut-o in fata ultimei clasate, Jiul Petrosani. Bilantul la jumatatea intrecerii a inclus insa si un dram de satisfactie. „Toti jucatorii au inceput sa confirme, s-au obisnuit cu presiunea si cu exigentele: Thereau, Stancu, Ovidiu Petre, V. Badea", a comentat tehnicianul Cosmin Olaroiu, multumit de prestatia francezului, autor a doua goluri contra petrosanenilor. Pe plan extern insa, perceptia Stelei nu este dintre cele mai favorabile. „Stelele nu pot sa rasara in est. In grupa E, Steaua Bucuresti are o victorie, dar asta doar pentru ca imparte o cuseta in aceasta grupa a vietii (Lyon si Real Madrid erau calificate inca din august, de la tragerea la sorti) cu si mai prapadita Dinamo Kiev (care nu are nici un succes, normal)", a notat publicatia engleza „The Times".

„Sintem masochisti"

In fata unor „bancari" resemnati, giulestenii si-au facut, duminica seara, siesta inaintea partidei decisive pentru primavara europeana, de la Atena. Cu doua goluri marcate in primele 25 de minute, prin Moldovan si Badoi, din penalty, giulestenii s-au relaxat pina in final, cind eliminarea lui Sapunaru (’82), dublata de golul lui Burca din minutul 90, a readus pulsul in tribune. „Astia sintem noi, sintem masochisti, ne place sa ne chinuim pe noi, pe suporteri. Ne place sa suferim in unele momente. Nu stiu ce avem, avem destul de multa precipitare in fata portii. Important e ca avem trei puncte. Puteam sa o facem la o diferenta mai mare", a comentat atacantul Viorel Moldovan.

Au inceput transferurile la Dinamo

De departe, cei mai linistiti sint dinamovistii. Aproape calificati in saisprezecimile Cupei UEFA, „ciinii" si-au conservat diferenta in campionat din inertie. Si de aceasta data, partida contra Ceahlaului a fost transata de atacanti, Danciulescu si Ganea incheind liste de victorii pe linie in meciurile de pe teren propriu. „Daca dupa disputarea primelor doua etape ale returului diferenta va ramine tot de 11 puncte, e greu sa mai fim ajunsi, pentru ca in iarna ne vom intari", a anuntat actionarul Cristi Borcea. Primele transferuri au fost deja perfectate, letonii Denis Romanovs, 28 de ani, si Maris Smirnovs, 30 de ani, semnind deja contracte cu Dinamo din postura de jucatori liberi de contract.