Dupa ce rind pe rind au cazut celelalte optiuni, Mihnea Motoc (foto) ar putea fi numit, pina cel tirziu la sfirsitul anului, ambasador al Romaniei in Statele Unite ale Americii.

Presedintele Traian Basescu pare din ce in ce mai convins
Dupa ce rind pe rind au cazut celelalte optiuni, Mihnea Motoc (foto) ar putea fi numit, pina cel tirziu la sfirsitul anului, ambasador al Romaniei in Statele Unite ale Americii.

Presedintele Traian Basescu pare din ce in ce mai convins sa-i semneze decretul prezidential de numire ca ambasador al Romaniei in Statele Unite ale Americii lui Mihnea Motoc. In prezent, Mihnea Motoc, jurist cu un master in drept la Washington, este seful Misiunii Permanente a Romaniei pe linga Organizatia Natiunilor Unite, dupa ce, de la intrarea in MAE, in 1991, a detinut mai multe functii de conducere in centrala diplomatica de la Bucuresti. Seful statului pare sa fi ramas la varianta Motoc pentru sefia misiunii diplomatice a Romaniei in America, dupa ce, rind pe rind, au cazut celelalte optiuni. Printre acestea s-ar fi aflat, conform unor surse guvernamentale, lideri proeminenti ai diasporei romanesti din SUA, precum Ion Racoltea, dar si din fostul exil comunist din Europa de Vest, asa cum e publicistul Emil Hurezeanu.

Hurezeanu, probleme cu cetatenia germana

La un moment dat, toate datele conduceau catre numirea ex-directorului Departamentului romanesc al Europei Libere la Washington, dar posibila lui titularizare s-a lovit de faptul ca acesta nu are cetatenie romana. Emil Hurezeanu este inca cetatean german, iar Republica Federala Germania nu accepta cetatenia altui stat pentru cetatenii sai. In rest ar fi avut toate sansele sa plece ca ambasador la Washington, avind in vedere ca indeplineste una dintre cerintele importante ale Casei Albe si ale Departamentului de Stat, aceea de a avea acces direct, fara nici un fel de intermediari, la seful statului roman. Oricum, avind in vedere relatia speciala pe care Traian Basescu o are cu SUA, in mod natural oricare ar fi numele ambasadorului, acesta va avea usa deschisa oricind la el.

In vara, la intoarcerea din vizita oficiala in SUA, seful statului anunta ca noul ambasador va fi un diplomat de cariera.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.