Politia si primariile din Marea Britanie vor sa monitorizeze conversatiile de pe strada cu ajutorul unor microfoane ultrasensibile, atasate la camerele de supraveghere. Autoritatile din Londra doresc sa instaleze astfel de dispozitive inainte de JO d
Politia si primariile din Marea Britanie vor sa monitorizeze conversatiile de pe strada cu ajutorul unor microfoane ultrasensibile, atasate la camerele de supraveghere. Autoritatile din Londra doresc sa instaleze astfel de dispozitive inainte de JO din 2012. Microfoanele pot detecta conversatii de la 90 de metri si inregistreaza discutiile agresive pe baza nivelului decibelilor, a pantei ascendenta a discutiei, a vitezei cu care sint rostite cuvintele; zgomotele de fond sint filtrate si camera se concentreaza pe o anumita conversatie. Daca discutia devine agresiva, politia poate interveni pentru a preveni conflictul.

In Marea Britanie se manifesta deja ingrijorari privind monitorizarea spatiului public, pentru ca exista 4,2 milioane de camere de supraveghere, iar o persoana obisnuita e filmata de 300 de ori pe zi. Camere video cu microfoane sint instalate in 300 de locatii din trei orase olandeze - in mall-uri, birouri de asistenta sociala si in inchisori.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.