Un depozit definitiv de deseuri mediu si slab radioactive, provenite de la Centrala Nuclearelectrica de la Cernavoda, va fi construit in apropierea localitatii Saligny.

Primarul localitatii Saligny, Gabriel Tatulescu, a declarat luni ca autoritatea locala si-a dat acordul pentru realizarea unui studiu de fezabilitate privind construirea acestui depozit in satul Stefan cel Mare, comuna Saligny, iar proiectul va fi finalizat in 2014.

Constructia se va intinde pe o suprafata de 24 de hectare, iar locuitorii din zona spera sa primeasca compensatii de la Guvern pentru faptul ca se vor invecina cu depozitul de deseuri radioactive. „Intr-o situatie asemanatoare, pentru construirea unui depozit de acest tip in Slovenia,guvernul acestei tari a dat compensatii, in timpul efectuarii studiului, de 220.000 euro/ anual. Pe perioada constructiei depozitului s-au acordat compensatii in valoare de 2,2 milioane de euro, iar dupa darea in folosinta a depozitului, de 6,6 milioane de euro anual", a declarat primarul Gabriel Tatulescu.