Un functionar din Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC) il acuza pe deputatul PSD Victor Ponta ca a musamalizat cazul Puwak, cind acesta conducea Corpul de Control al Guvernului.

Secretarul general al MEdC, Adrian Gorun, sustine ca Victor Ponta se face vinovat de tainuire, pentru ca nu a spus in raportul sau adevarul despre modul in care membrii familiei fostului ministru al Integrarii Europene Hildegard Puwak au obtinut mai multe fonduri europene in 2003. „Statul a fost prejudiciat cu 160.000 de euro prin felul in care ancheta condusa de Ponta a musamalizat contractele derulate de firmele in cauza. In raportul lui Ponta totul era perfect. Din contracte se stia ca, daca firmele falimenteaza, statul va prelua datoriile, iar firmele, evident, au fost falimentate in mod intentionat, ceea ce demonstreaza ca au fost societati create pentru a capusa fondurile UE. Acum alte contracte nu se renegociaza cu Romania pina nu se lamuresc cele ale familiei Puwak", a declarat Gorun.

Gorun va sesiza DNA

Secretarul general al MEdC a spus ca a descoperit in cadrul ministerului o serie de documente prin care isi poate sustine acuzele la adresa lui Ponta. Adrian Gorun a declarat ca va sesiza DNA, institutie careia ii va transmite respectivele documente.

„Cind eu il prind cu ilegalitati, afla si el ce am facut eu acum nu stiu citi ani. De ce nu ii spune aceste lucruri colegului sau de partid, Cristian David, care conduce de doi ani Corpul de Control al Guvernului?", a declarat in replica Victor Ponta, citat de MEDIAFAX.

Cei doi sint la cutite

Acuzatiile lui Gorun la adresa lui Ponta vin pe seama unui scandal iscat pe plan local intre cei doi: primul este rectorul unei universitati din Tirgu-Jiu, iar cel de-al doilea reprezinta acest judet in Parlamentul Romaniei. In urma cu citeva zile, Victor Ponta l-a acuzat in mod public pe Adrian Gorun ca ocupa ilegal postul de rector al Universitatii „Constantin Brancusi" din Tirgu-Jiu si a cerut Corpului de Control al Guvernulul sa declanseze verificari privind modul de cheltuire a banilor universitatii.

Gorun a negat acuzatiile, declarind ca astazi va inainta un memoriu presedintelui Camerei Deputatilor in legatura cu atitudinea lui Ponta. Totodata, Gorun a anuntat ca il da in judecata pe Victor Ponta, pentru ca acesta sa dovedeasca in fata instantei neregulile pe care i le imputa.