Intentia profesorului buzoian de filozofie, Emil Moise, de a se adresa Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) pentru interzicerea icoanelor in scoli, a scos in strada, in cursul zilei de ieri, cel putin o suta de oameni din Buzau. Profesorul Val
Intentia profesorului buzoian de filozofie, Emil Moise, de a se adresa Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) pentru interzicerea icoanelor in scoli, a scos in strada, in cursul zilei de ieri, cel putin o suta de oameni din Buzau. Profesorul Valerian Tuclea a declarat ca eliminarea icoanelor din scoli este un gest "nelegitim si antiromanesc". Justitia din Romania s-a pronuntat deja in favoarea mentinerii icoanelor in scoli, acestea fiind de fapt lucrari de arta nesfintite de preoti, "respectam toate confesiunile, dar mi se pare anormal ca dupa 50 de ani de dictatura comunista sa revenim la impunerea fortata a ateismului", a mai adaugat liderul conservatorilor buzoieni, Valerian Tuclea, subliniind inca o data ca "Biserica se bucura de cea mai mare incredere in randul romanilor". In cursul zilei de marti, Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii a respins cererea profesorului de filozofie Emil Moise, de la Colegiul Agricol din Buzau, prin care acesta solicita "retragerea simbolurilor religioase de pe peretii publici ai cancelariilor, holurilor si salilor de clasa din Liceul de Arta buzoian, "Margareta Sterian", pe motiv ca acestea "constituie o discriminare impotriva persoanelor atee, agnostice, indiferente sau de alta confesiune". In timpul marsului au fost distribuite icoane si fluturasi, manifestantii purtand lozinci pe care scria "Libertate-Credinta" sau "Nu atentati la ceea ce avem mai scump, Biserica". (O.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.