Zeci de mii de spanioli au iesit in strada, simbata, la Madrid, intr-un protest initiat de Asociatia victimelor terorismului la adresa guvernului care negociaza cu „asasinii ETA", relateaza AFP.

Partidul Popular (dreapta) face presiuni asupra guvernului Zapatero ca sa intrerupa dialogul inceput cu organizatia separatista basca in urma cu opt luni, cind aceasta a anuntat incetarea ostilitatilor. ETA nu a mai comis atentate din anul 2003, dar este responsabila pentru 850 de morti in ultimii 40 de ani. Popularii, partid in opozitie, au cerut demisia lui Jose Luis Zapatero, pe care il acuza de complicitate cu teroristii. Atentatele de la Madrid sint puse pe seama ETA chiar daca justitia a eliminat orice implicare a organizatiei basce.

Manifestatiile de la Madrid impotriva politicii guvernului Zapatero fata de ETA, in numar de cinci de la instalare, au fost obiectul unui razboi al cifrelor: organizatorii dau milioane de participanti, in timp ce fortele de ordine comunica doar citeva zeci de mii. (E.M.)