Constient ca nu are nici o sansa de a obtine vreun post de europarlamentar la alegerile din primavara anului viitor, liderul PIN ameninta Europa ca va boicota euroscrutinul, invocind ca argument „statutul de tara de categoria a treia, pe care ni l-au rezervat europenii in cirda-sie cu clasa politica romaneasca", anunta Rompres.

Brosurele eurosceptice

Cu un partid aflat mereu in marja de eroare a sondajelor de opinie, Cozmin Gusa a lansat ieri un apel catre romani sa nu participe la alegerile pentru Parlamentul European, in semn de protest fata de „umilintele" prin care vor trece romanii dupa aderarea la 1 ianuarie 2007 in UE.

Si pentru ca si dintr-o campanie negativa pot iesi voturi, Gusa este dispus sa investeasca 150.000 de euro, bani proveniti din contributiile membrilor de partid. Astfel, de luna viitoare, apostolii PIN vor predica euroscepticismul prin intermediul unui milion de brosuri cu un titlu sugestiv „In Europa, dar nu asa!", pentru ca, din ianuarie, manifestarile sa cuprinda mai toata tara.

Europa mai are o sansa

In ciuda deciziei conducerii partidului, Gusa pare dispus sa mai acorde o sansa atit Europei, cit si Romaniei de a fi reprezentate de un europarlamentar al PIN. Conditia este ca politicienii autohtoni, dar si UE sa-si schimbe atitudinea fata de tara. In acest context „ne vom schimba si noi punctul de vedere", a precizat liderul PIN. (D.D.)