La jumatatea campionatului, FC Vaslui a inregistrat cinci victorii consecutive, urcind pe locul opt in clasament.

Avind ca obiectiv initial accederea in cupele europene, Farul Constanta va trebui sa se reorienteze din mers. La jumatatea campionatului, gruparea constanteana are, mai degraba, tot mai multe tangente cu zona retrogradarii. Intentiile lui Basarab Panduru de a-si resuscita formatia s-au pierdut, pina la pauza, in ceata, CFR Cluj aducindu-l pe tehnicianul constantenilor in pragul paroxismului. „Daca are cineva impresia ca eu am venit aici sa platesc ce nu s-a facut inainte, se insala. Cu jucatori nemultumiti, nu poti sa tragi si sa obtii rezultate. Daca nu veneam, era si mai rau, bine ca am cistigat si astea patru puncte. Jucatorii nu sint absolut deloc motivati, ei trebuie sprijiniti mai ales in aceste momente, nu sa le dam in cap. Unii nu ar mai vrea sa intre pe teren, chiar ar vrea sa plece cu primul tren. Unii intra pe teren pentru ca sint obligati. Nu stiu care sint problemele, dar tot timpul sint nemultumiti", a tunat la final Basarab Panduru, In timp ce patronul Bosinceanu a amenintat ca ii da cu capul de pereti. Pe fondul unui joc superior al gazdelor, clujenii au punctat, in partea secunda, la capitolul eficienta, prin golul lui Coroian (62) si autogolul lui Schiopu (78). „Sint multumit de rezultat, dar nu si de jocul echipei. Trebuie sa recunosc ca Farul a jucat mai bine mai ales in prima repriza", a recunoscut presedintele Iuliu Muresan.

Vreme de betie la FC Vaslui

Obisnuit cu zona retrogradarii, fostul finantator al lui FC Vaslui nu pare sa se fi acomodat cu inaltimile. Dupa cinci victorii consecutive avindu-l pe Viorel Hizo pe banca tehnica, moldovenii au ajuns pe locul opt in clasament. „De opt ani de zile nu m-am mai imbatat, dar astazi (n.r. – simbata) o voi face sigur", a declarat Adrian Porumboiu la finalul victoriei cu 1-0 asupra Politehnicii Timisoara. Prestatia gruparii cu pretentii europene la Vaslui l-a nemultumit pe patronul Marian Iancu, care si-a orientat frustrarea in directia arbitrilor. „Jucatorii de la Vaslui au fost mai buni si au cistigat cu un mic ajutor din partea arbitrilor de margine. Stiam ce se intimpla cu acestia si luasem in calcul si aceasta situatie. Vasluiul a dat un gol perfect valabil, noi am ratat si atunci cind nu am facut-o ne-au oprit altii. Nu am luat in considerare ca Vasluiul este o echipa modesta, i-am lasat sa joace si ne-au batut", considera Marian Iancu.

Dorinel revine pe teren

Trendul ascensiv al lui FC Arges, consecutiv venirii lui Dorinel Munteanu pe banca tehnica, a luat o pauza simbata, intr-unul dintre derby-urile retrogradarii. Atit pitestenii, cit si jucatorii Pandurilor Tirgu-Jiu s-au anulat reciproc, rezultind o remiza alba, care mentine tensiunea la FC Arges.

„Ne-am propus cu totul altceva, insa nu ne-a iesit, deoarece am intilnit o echipa ultradefensiva, care in tot meciul a trecut de centrul terenului numai de citeva ori", a punctat Dorinel Munteanu, care ar putea reveni pe teren din retur. „Vom aduce doi-trei jucatori si, normal, vor pleca altii care nu mai pot juca deocamdata la FC Arges. Sint convins ca retrogradarea se va decide pina in ultima etapa. Daca luni (n.r. – astazi) Comisia de Apel va decide pozitiv in ceea ce ma priveste, sper sa ma pot transfera si ca jucator in acest minimercato", a confirmat Dorinel Munteanu, care este deocamdata suspendat zece etape.