Compania Blue Air a evaluat pagubele provocate de fanii dinamovisti.

Treziti dupa betia de la bordul aeronavei Blue Air, suporterii formatiei Dinamo au constatat ca situatia este departe de a fi „blue" pentru ei. Conform unui comunicat al companiei aeriene, o comisie de ancheta a estimat, la o prima vedere, ca pagubele provocate de „ciinii rosii" s-ar ridica la 200.000 de euro.

Vandalismele, in presa straina

Reamintim ca membrii a doua factiuni ale galeriei dinamoviste au adresat injurii insotitoarelor de bord dupa care, conform comunicatului Blue Air, „suporterii aflati intre rindurile 16 si 22 ale avionului s-au batut ca chiorii, distrugind scaunele, iluminatoarele, vestele de salvare aflate sub scaune, lovind cu obiecte si cu pumnii protectiile din material plastic ale hublourilor". Incidentele au ajuns si in presa internationala, cotidianul „Gazzetta dello Sport" relatind pe larg despre vandalizarea aeronavei.

Presedintele CA al lui Dinamo, Nicolae Badea, a declarat pentru NewsIn, inca de vineri, ca numele clubului nu trebuie implicat in incidentele provocate de suporteri, considerati niste turisti care si-au platit biletul, astfel ca despagubirile ramin in sarcina fanilor. Badea a aratat cu degetul si spre Politia de Frontiera, care a permis accesul la bord a patru suporteri care aveau interdictie de intrare in spatiul UE.

Fanii, buni de plata

De altfel, Liga Suporterilor dinamovisti si-a asumat vina si a anuntat ca va achita pagubele, insa declaratia a fost facuta inainte de evaluarea facuta de compania aeriana. „Liga Suporterilor isi asuma toata vina si va plati toate daunele produse de fani. Asteptam raportul de la Blue Air, pentru a sti valoarea pagubelor", a declarat Mihnea Ionescu, unul dintre liderii galeriei, recunoscind ca s-au consumat bauturi alcoolice inainte si dupa imbarcare.