Dupa ce Hamas a amenintat cu o a treia Intifada si cu un conflict deschis cu Israelul daca pina in luna iunie nu se va crea statul palestinian, ieri-dimineata a intrat in vigoare incetarea focului intre Israel si palestinieni. Anuntul a fost facut de
Dupa ce Hamas a amenintat cu o a treia Intifada si cu un conflict deschis cu Israelul daca pina in luna iunie nu se va crea statul palestinian, ieri-dimineata a intrat in vigoare incetarea focului intre Israel si palestinieni. Anuntul a fost facut de premierul israelian, Ehud Olmert. Armistitiul prevede incetarea ofensivei israeliene lansate in teritorii in urma cu cinci luni, la schimb cu incetarea lansarii de rachete palestiniene catre Israel.

Pe de alta parte, militanti Hamas si jihadisti au anuntat imediat dupa intrarea in vigoare a armistitiului ca au continuat sa trimita rachete in teritoriul israelian. Chiar daca este semnatar al acor-dului de incetare a focului, Hamas pare sa nu controleze toate celulele sale, iar nerespectarea conditiilor pune in pericol initiativa. Potrivit AFP, Hamas a afirmat pe site-ul sau ca a continuat sa traga cu rachete catre Israel pentru ca soldatii evrei nu au plecat inca din Gaza, contrar declaratiilor oficiale facute de Tel Aviv.

Armistitiul, intrat in vigoare duminica dimineata la ora locala sase, vrea sa deschida speranta reluarii negocierilor de pace intre Israel si Autoritatea Palestiniana. (E.M.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.