Oficiul European Anti Frauda nu a deschis vreo ancheta si nici nu are in vedere o astfel de actiune care sa-l vizeze pe Jonathan Scheele, fostul sef al Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, si, prin urmare, nu a avut loc nici un fel de audier
Oficiul European Anti Frauda nu a deschis vreo ancheta si nici nu are in vedere o astfel de actiune care sa-l vizeze pe Jonathan Scheele, fostul sef al Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, si, prin urmare, nu a avut loc nici un fel de audiere a oficialului executivului UE de catre OLAF.
Precizarea ii apartine purtatorului de cuvant al OLAF, Alessandro Buttice, in replica la unele acuzatii aduse in presa romana referitoare la faptul ca Scheele se face vinovat de acoperirea unor fraude cu fonduri europene. Cat priveste motivul plecarii lui Scheele din postul de la Bucuresti, OLAF nu poate oferi o explicatie in acest sens, a precizat Buttice, adaugand ca acest lucru nu poate fi lamurit decat de reprezentantii Comisiei Europene. Conform vicepresedintelui PIN, Lavinia Sandru, citata de presa, Jonathan Scheele a fost reclamat in urma cu mai multe luni la Comisia Europeana, fiind acuzat de coruptie in cazul unui program ISPA derulat in Romania. Ulterior, fostul sef al Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti a fost audiat in repetate randuri de reprezentantii OLAF. Sandru sustine si ca retragerea "prematura" din Romania, cat si neprelungirea mandatului de functionar european a lui Scheele se datoreaza acuzelor de coruptie, fiind posibila implicarea autoritatilor romane in acest caz de coruptie. Reprezentanta PIN a mai spus ca i-a cerut presedintelui Comisiei Euroopene, Jose Manuel Barroso, sa confirme daca aceste acuzatii sunt reale. (D.E)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.