Temerile Moscovei cu privire la importurile de carne din Uniunea Europeana sunt nejustificate, considera reprezentanti ai ministerului Agriculturii. Reactia vine dupa ce Moscova a anuntat ca va interzice importul de carne din UE, la 1 ianuarie 2007,
Temerile Moscovei cu privire la importurile de carne din Uniunea Europeana sunt nejustificate, considera reprezentanti ai ministerului Agriculturii. Reactia vine dupa ce Moscova a anuntat ca va interzice importul de carne din UE, la 1 ianuarie 2007, din cauza Romaniei si Bulgariei. "Cred ca temerile nu sunt justificate. Problema pe care o ridica Rusia este, pe de o parte, aceea ca Romania si Bulgaria au o anumita perioada de tranzitie pentru anumite produse. Este vorba de carnea de porc, de anumite produse lactate, adica produse care vor fi comercializate pe piata nationala, chiar daca ele inca nu indeplinesc normele europene, tocmai pentru ca noi mai avem inca de rezolvat anumite probleme", a declarat consilierul pe probleme de integrare din Ministerul Agriculturii, Dacian Ciolos citat de Rompres. Expertii Uniunii Europene se vor deplasa la Moscova saptamana urmatoare pentru a convinge Rusia sa nu blocheze exporturile de carne provenind din Uniunea Europeana, a anuntat ieri, Comisia Europeana, transmite Mediafax. Executivul european deja a luat masuri pentru a se asigura ca Bulgaria si Romania vor exporta pe piata comuna doar carne care este conforma cu standardele Uniunii. (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.