"Cea mai limpede definitie a situatiei a fost data, cred, de Radu Varia, spunand ca Occidentul, din care facem parte, e in declin nu din cauza fortei altora, ci pentru ca abdica de la propria identitate. Timpurile profane pe care le traim au ruinat t
"Cea mai limpede definitie a situatiei a fost data, cred, de Radu Varia, spunand ca Occidentul, din care facem parte, e in declin nu din cauza fortei altora, ci pentru ca abdica de la propria identitate. Timpurile profane pe care le traim au ruinat traditiile, au degradat valorile religioase, etica, morala, estetica, familia, scoala. Nu putem continua astfel. Nu cred ca prezenta icoanelor in scoli este, in sine, cel mai important lucru. Cred ca cel mai important e ce vor invata copiii despre semnificatia lor, despre sacralitate, despre simbolul de umanitate, de abandon de sine, de sacrificiu, de dragoste infinita pe care au vocatia sa-l reprezinte. In acest sens, icoanele au rost in scoli".
Mariana Nicolesco, soprana,
Membru de Onoare al Academiei Romane,
Artist UNESCO pentru Pace


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.