Personalul bugetar din institutiile publice va beneficia si in acest an, in luna decembrie, de prime de Craciun sau cel de-al 13-lea salariu, in functie de prevederile contractului colectiv de munca. Prin ordonanta de urgenta pentru rectificarea buge
Personalul bugetar din institutiile publice va beneficia si in acest an, in luna decembrie, de prime de Craciun sau cel de-al 13-lea salariu, in functie de prevederile contractului colectiv de munca. Prin ordonanta de urgenta pentru rectificarea bugetului de stat pe 2006, Guvernul a permis institutiilor publice sa plateasca in luna decembrie premiul anual, cu fonduri asigurate integral sau partial, dupa caz, din surse bugetare, informeaza Mediafax. Diferentele de plata vor fi suportate din bugetul pe anul viitor. Premiul anual va fi acordat de toate institutiile publice, indiferent de sistemul de finantare si de subordonare. Eventualele diferente de drepturi salariale rezultate in plus sau in minus la calculul premiului anual vor fi regularizate cu drepturile salariale aferente lunii decembrie, care sunt achitate in ianuarie 2007. Banii sunt acordati angajatilor din sistemul bugetar in luna decembrie, sub forma unei prime de Craciun sau a celui de-al 13-lea salariu, in functie de clauzele negociate prin contractele colective de munca. Guvernul a anuntat recent ca a decis, totodata, sa revina la sistemul primelor de vacanta si a inclus sumele aferente platii acestora in bugetul pe 2007. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.