Rapidul si-a compromis serios sansele de calificare in saisprezecimile de finala ale Cupei UEFA, dupa ce aseara, in Giulesti, a bifat a treia remiza in grupa. Alb-visinii au avut parte de un adversar, Mlada Boleslav, care nu spune mare lucru, dar car
Rapidul si-a compromis serios sansele de calificare in saisprezecimile de finala ale Cupei UEFA, dupa ce aseara, in Giulesti, a bifat a treia remiza in grupa. Alb-visinii au avut parte de un adversar, Mlada Boleslav, care nu spune mare lucru, dar care a respectat cu prisosinta valoarea fotbalului ceh, in fata caruia au fost nevoiti sa se intrebuinteze la maximum pentru a scoate si acest punct. Partea proasta este ca, pentru a se califica in primavara europeana, giulestenii au nevoie de trei puncte saptamana viitoare, la Atena, cu Panathinaikos.
Cehii au inceput in forta meciul si au aparut de trei ori periculos in careul Rapidului in primele zece minute, Dani Coman scotand din nou din joben doua interventii miraculoase, care au pastrat tabela imaculata. Mlada a amutit Giulestiul printr-un joc simplu, direct si foarte precis, conducand ostilitatile la mijlocul terenului, acolo unde Maldarasanu si N. Grigore au pierdut foarte usor baloane, iar fundasii centrali au fost pusi deseori in dificultate de atacantii in continua miscare ai cehilor. In cele din urma oaspetii au deschis scorul, la o lovitura libera la care Coman a iesit in spatele lui Rajnoch, aparatorul ceh trimitand balonul cu capul in poarta.
Colac peste pupaza, Razvan Lucescu a fost obligat de accidentarile lui Mazilu si Maftei sa faca doua schimbari inca din prima jumatate de ora. Dupa pauza, de la vestiare a iesit un Rapid mult mai montat si conectat, jocul a fost impins mult spre poarta cehilor, care au cedat destul de repede, in minutul 50, cand Karamian a insistat la o minge, a driblat trei jucatori, l-a deschis pe Moldovan, al carui sut a fost respins pana la Marius Constantin, care a reusit golul carierei sale, sut de la 15 metri la vinclu.
Stadionul a devenit incandescent, a intrat si Costin Lazar, incert inaintea partidei, iar Rapidul s-a napustit spre poarta cehilor, dar Buga, Moldovan si Zicu au ratat incredibil, ultimul facand si faza meciului, cursa in care a driblat cinci adversari si a fost oprit in extremis de portar, dar si ratarea partidei, sut slab din opt metri, pe langa poarta. Plus un gol anulat aceluiasi "septar", pentru o preluare cu umarul.
Rapidistii se pot plange si de arbitrajul extrem de sever al austriacului Messner, care nu i-a validat nici lui Maldarasanu un gol, desi mijlocasul plecase dintr-o pozitie la limita. Giulestiul a mai trait o seara intensa, pe final chiar dramatica, dar ar putea fi ultima in aceasta editie a Cupei UEFA, daca echipa lui Razvan Lucescu nu castiga la Atena. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.