Unul dintre cele mai detestate personaje din America, OJ Simpson, anuntase recent cu surle si trambite ca va scoate o carte "Si daca as fi facut-o", in care va descrie cum si-ar fi ucis fosta sotie si pe prietenul acesteia, daca el "ar fi fost cri
Unul dintre cele mai detestate personaje din America, OJ Simpson, anuntase recent cu surle si trambite ca va scoate o carte "Si daca as fi facut-o", in care va descrie cum si-ar fi ucis fosta sotie si pe prietenul acesteia, daca el "ar fi fost criminalul".
Considerat un imens succes de catre editorul volumului, OJ anuntase chiar ca va da si o serie de interviuri in exclusivitate inainte de aparitia cartii, in care va vorbi despre ceea ce avea sa apara. Ca niciodata insa, desi in SUA este o moda in care infractorii si toate personajele dubioase sa scrie carti sau sa se faca filme despre viata lor, mass-media s-a aliat in a condamna ceea ce un reporter a descris a fi "un proiect care ilustreaza cat de mult poate sa decada cineva. Este o idee bolnava, josnica si care permite unui asasin care a ucis doua persoane sa obtina bani de pe urma crimelor sale. Toata lumea stie ca OJ a facut-o", a declarat Geraldo Rivera, care realizeaza un talk-show la Fox News (desi insusi patronul sau este cel care semnase cu OJ).
Magnatul media, Rupert Murdoch, dorea chiar sa se faca si un show de televiziune in care OJ Simpson discuta despre cartea sa si despre cum i-ar fi ucis el pe cei doi. Insa, pe masura ce ziarele din toata lumea au luat atitudine, Murdoch a realizat ca va fi "pus la zid" daca va difuza asa ceva, astfel incat a anulat emisiunea de la canalul Fox TV, pentru care OJ ar fi primit aproape patru milioane de dolari.
Fara mustrari
Starul fotbalului american a fost acuzat ca, in 1994, i-ar fi ucis pe Nicole si Ron Goldman. Femeia a fost injunghiata de 20 de ori si aproape decapitata, iar acest caz a facut la acea vreme inconjurul lumii. Simpson a fost suspectul principal si peste 90 de milioane de oameni din intreaga lume au privit cum, in direct la TV, zeci de masini de politie il urmareau pe acesta care incerca sa scape. Intr-unul dintre cele mai controversate cazuri din istoria juridica a USA, OJ a fost achitat. Insa, ulterior, in cadrul unui proces civil, el a fost condamnat sa plateasca familiilor victimelor mai mult de 40 de milioane de dolari. Acum, la aflarea vestii ca OJ va scoate bani din aceste aparitii, familia lui Goldman s-a infuriat, mai ales ca nici pana in ziua de azi nu a vazut nici un ban de la acesta.
Pana si avocatul lui Simpson s-a declarat dezgustat de poveste: "nu as fi fost de acord cu asta nici pentru miliarde de dolari". Dupa ce intreaga media a respins acest proiect, editorul cartii, Judith Regan, a afirmat ca a lucrat cu Simpson pentru ca "am vrut sa-l aud cum spune <<am facut-o si-mi pare rau>>". Ea afirma ca toate profiturile urmau sa ajunga la copiii lui OJ, insa a fost contrazisa de acesta care, senin, a declarat ca "am facut-o ca sa scap de datorii si ca sa imi maresc veniturile".
Licitatii pe eBay
In orice caz, desi s-au anulat toate aparitiile televizate precum si aparitia cartii, scandalul este pe departe de a se fi stins. Zilele trecute, fosta cumnata a lui OJ, Denise Brown, a declarat ca adjunctii lui Murdoch au incercat sa ofere familiei sale milioane de dolari ca mita in schimbul tacerii lor. Insa purtatorul de cuvant al News Corp. (compania lui Murdoch) neaga acest lucru si spune ca banii erau de fapt o parte din profiturile cartii si interviurilor.
Dupa ce s-a aflat ca afacerea lui OJ a cazut, toata lumea s-a intrebat ce s-a intamplat cu banii de avans. Intrebat de reporteri, acesta, arogant, a bufnit in ras si a declarat ca "trebuie sa incetati sa mai fiti atat de naivi. Normal ca am fost platit si am cheltuit chiar si banii. Gata, nu mai sunt". Se spune ca Simpson ar fi primit nu mai putin de 3,5 milioane de dolari ca avans.
Vazand ca proiectul care-l viza pe OJ Simpson s-a dovedit un fiasco total, cei din jurul sau au incercat totusi sa mai salveze ceva si, sub protectia anonimatului, au scos pe eBay cartea acestuia. In doar doua ore, peste 50 de persoane licitasera pentru volum, iar suma licitata ajunsese la 65.000 de dolari. Cu toate acestea, editura care ar fi trebuit sa scoata cartea pe piata a cerut scoaterea acesteia de pe site, astfel incat acesta a disparut si de acolo. In orice caz, toata lumea se asteapta ca, in scurta vreme, sa apara pe Internet si interviul cu acesta care nu a mai fost difuzat dar care totusi exista inregistrat. Pe YouTube deja au aparut scurte videoclipuri cu acest subiect, dar care sunt doar parodii ale unor amatori.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.