In semn de protest fata de deciziile luate de ministrul Justitiei Monica Macovei, judecatorii ieseni sunt dispusi sa-si dea demisia si sa propuna colegilor din tara sa-si semneze propriile cereri de demitere. Acest gest extrem a fost anuntat ieri in
In semn de protest fata de deciziile luate de ministrul Justitiei Monica Macovei, judecatorii ieseni sunt dispusi sa-si dea demisia si sa propuna colegilor din tara sa-si semneze propriile cereri de demitere. Acest gest extrem a fost anuntat ieri in contextul in care Consiliul Consultativ al Judecatorilor Europeni de la Strasbourg a raspuns afirmativ unei scrisori deschise trimise de Asociatia Magistratilor din Romania, acest organism european aratand toata dispozitia pentru sustinerea judecatorilor romani.
Magistratii ieseni sunt foarte revoltati impotriva campaniei prin care Macovei incearca sa stopeze fenomenul coruptiei din justitie prin lansarea unui clip publicitar considerat sfidator la adresa corpului de magistrati. "Pentru ca omul de rand o sa vada acest clip in care judecatorul ia mita de la un inculpat chiar in sala de judecata o sa interpreteze orice decizie judecatoreasca nefavorabila ca un gest de coruptie din partea completului de judecata. Nu-mi era frica sa fiu judecator, insa acum o sa-mi fie frica. Propun ca toti judecatorii din tara sa-si dea demisia in semn de protest", a declarat judecatorul Aurel Dublea, de la Curtea de Apel Iasi. "Banii veniti prin fondurile Phare pentru aceasta campanie au fost folositi in mod gresit de Monica Macovei. Este posibil sa o dam in judecata pe Monica Macovei pentru abuz in serviciu. Ar trebui ca organele statului sa-i prinda pe cei corupti fara sa murdareasca intregul sistem", a declarat judecatoarul Mona Pivniceru.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.