Dinamo n-a excelat aseara in meciul de la Bruges, izbutind un 1-1 care amplifica substantial sansele de calificare in primavara europeana, alaturi de Steaua. Un simplu egal, in urmatorul meci, pe teren propriu, cu nemtii de la Bayer Leverkusen, ar fi
Dinamo n-a excelat aseara in meciul de la Bruges, izbutind un 1-1 care amplifica substantial sansele de calificare in primavara europeana, alaturi de Steaua. Un simplu egal, in urmatorul meci, pe teren propriu, cu nemtii de la Bayer Leverkusen, ar fi parca suficient dupa care dinamovismul romanesc tanjeste de prea multi ani. Alb-rosiii n-au abordat prea timid partida din Belgia, insa plapanda lor dezinvoltura din primele zece minute n-a putut inlatura definitiv si decisiv impresia unei echipe netracasate de propriile neputinte, potentate de importantele absente din formatie, de care "cainii" au fost mai constienti decat s-ar fi impus. A incercat Ganea ceva la ineput, insa eforturile sale au fost zadarnicite cand de defensiva belgienilor, cand de inadvertentele intre el si coechipierii sai din ofensiva. In amintita prima repriza, cei de la Bruges au irosit doua ocazii monumentale, la ambele dintre acestea mingea lovind bara din stanga lui Gaev, dar esuand dupa aceea mai intai in corner, apoi in bratele portarului dinamovist. Intre aceste faze s-a interpus o alta, fabuloasa pentru partea romana, una concretizata din centrul careului de Claudiu Niculescu dupa o centrare inspirata a lui Pulhac. In a doua parte a jocului nu s-ar putea spune ca cei de la gazde ar fi fost ceva mai imspirati, cu toate ca au incercat sa se mentina intr-o ofensiva debordanta, insa acestia izbutesc sa inscrie in minutul 62 prin Vermant golul egalizator, dintr-un penalty acordat de arbitrul suedez al intalnirii, un anume suedez Ingvarsson, la interventia riscanta a lui Galamaz asupra unui atacant al adversarilor, Clement. Finalul de partida a apartinut, totusi, jucatorilor lui Mircea Rednic, acestia ratand in minutele de prelungiri inscrierea unui gol hotarator, desi poate nemeritat. In ciuda acestui egal, coroborat cu rezultatul din celalalt meci al grupei, s-ar putea zice ca cei din Stefan cel Mare sunt mai aproape ca niciodata in ultimii 16 ani de o primavara europeana de care pareau sa o desparta atat de multe.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.