Cazul Tender la Tribunal
Aparatorul omului de afaceri Ovidiu Tender a fost prezent ieri la Tribunalul Municipiului Bucuresti, dupa ce procurorii Parchetului General au solicitat instantei prelungirea interdictiei de a parasi tara pentru
Cazul Tender la Tribunal
Aparatorul omului de afaceri Ovidiu Tender a fost prezent ieri la Tribunalul Municipiului Bucuresti, dupa ce procurorii Parchetului General au solicitat instantei prelungirea interdictiei de a parasi tara pentru clientul sau. Ovidiu Tender a lipsit din cauza unei probleme personale, tatal sau decedand in urma cu cateva zile. Procurorii instantei supreme i-au interzis lui Ovidiu Tender, cercetat in cazul RAFO, sa paraseasca tara, la jumatatea lunii august, emitandu-se in acest sens o ordonanta pentru o perioada de 30 de zile. Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie cerceteaza 21 de persoane intr-un dosar din anul 2003, pentru savarsirea infractiunilor de spalare de bani, inselaciune si asociere in vederea comiterii de infractiuni, printre acestia aflandu-se Ovidiu Tender si Corneliu Iacobov. Pana la inchiderea editiei magistratii nu luasera nici o decizie. (M.V.R.)
Bodyguarzi arrestati
Trei angajati ai celui mai mare cazinou din Transilvania au fost arestati, in urma cu doua zile, la Cluj-Napoca, fiind acuzati ca imprumutau unor jucatori jetoane si bani contra unor dobanzi cuprinse intre 10 si 20 la suta pe zi. Potrivit Mediafax, sumele pe care le imprumutau Vlad Alexandru Tepes, Dan Ferdean si Alexandru Caba, bodyguarzi la cazinoul din Cluj, sunt foarte mari. Ei au fost arestati sub acuzatiile de constituire a unui grup infractional organizat si santaj. Anchetatorii au stabilit ca cei trei au folosit o metoda numita "suveica", adica achizitionau jetoane chiar de la conducerea cazinoului, la o valoare mai mica decat cea reala, apoi le dadeau jucatorilor cu o dobanda de 10-20 la suta. Astfel, castigul lor, din dobanzi doar la prima mana, ar fi fost de 100.000 de euro. Politistii spun ca jucatorii care nu plateau ar fi fost santajati si amenintati cu bataia. (M.V.R.)
Canabis pentru gard
Un botosanean este cercetat penal dupa ce politistii au descoperit pe terenul lui o cultura de un sfert de hectar de canabis, el sustinand ca avea nevoie de tulpinile plantelor pentru a face un gard in jurul casei. Potrivit Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, cultura, care se intindea pe o suprafata de 0,24 hectare, a fost descoperita in urma unei informatii obtinute de politistii de frontiera de la Radauti Prut. Proprietarul terenului este un localnic in varsta de 63 de ani. Barbatul a declarat ca nu avea de gand sa foloseasca semintele plantelor cultivate, ci doar tulpinile, din care ar fi vrut sa construiasca un gard in jurul casei. El a sustinut in fata politistilor ca habar nu avea ca, pentru o astfel de cultura, era nevoie de autorizatii speciale. Politistii de frontiera au intocmit acte premergatoare inceperii urmaririi penale pentru cultivare fara drept a drogurilor de risc, la finalizarea cercetarilor barbatul urmand a fi prezentat procurorilor. (M.V.R.)
Cercetat pentru furt
Un angajat al Primariei Toplita, judetul Harghita, care lucra pe camionul folosit la salubrizarea orasului, a fost prins de politisti dupa ce a furat 40 de litri de motorina din rezervorul masinii, cu intentia de a vinde combustibilul. Potrivit Inspectoratului Judetean de Politie Harghita, o patrula auto din cadrul Politiei Toplita care se deplasa pe o strada din localitate a observat un barbat care muta mai multe bidoane din plastic peste un gard aflat in spatele unui bar. Barbatul, B.I., de 27 de ani, din Toplita, angajat al Primariei municipiului, care lucra pe camionul de salubrizare, in calitate de ajutor al soferului a fost prins cu cinci bidoane in care se aflau 40 de litri de motorina. Acesta le-a declarat politistilor ca a sustras motorina cu intentia de a o comercializa. B.I. este cercetat in stare de libertate pentru furt calificat, urmand ca instanta sa se pronunte in cazul sau. (M.V.R.)
Pensionar criminal
Un pensionar din localitatea constanteana Basarabi este cercetat pentru tentativa de omor, dupa ce, in urma cu trei zile, si-a injunghiat iubita cu 15 lovituri de cutit. Potrivit Politiei Basarabi, Ion Radu, de 63 de ani, s-a dus la locuinta concubinei sale, Maria Florescu, de 42 de ani, si i-a aplicat femeii 15 lovituri de cutit, in zona abdominala si a bratelor. Victima a fost transportata in stare foarte grava la Spitalul Clinic Judetean Constanta, aflandu-se internata la Sectia de Reanimare a spitalului. Pensionarul Ion Radu a fost prezentat, ieri, procurorilor, ancheta in acest caz derulandu-se sub aspectul comiterii infractiunii de tentativa de omor. (Rompres)
Scandalagii dati in urmarire
Trei barbati din comuna harghiteana Ciucsangeorgiu au fost dati in urmarire locala de politisti dupa ce, inarmati cu coase si bucati de scandura, au patruns in locuinta unui localnic, l-au agresat si i-au furat caruta din curte, pe motiv ca acesta le datora bani. Potrivit Inspectoratului Judetean de Politie Harghita, Politia Miercurea Ciuc a fost sesizata ca trei tigani inarmati cu coase si scanduri au patruns in locuinta lui B.I., de 24 de ani, pe motiv ca au de recuperat o datorie, agresandu-l pe proprietar. Tanarul a reusit sa scape de atacatori si a fugit la postul de Politie din comuna, insa in acest timp cei trei i-au luat caruta din curte, care a fost gasita de oamenii legii la locuinta unuia dintre scandalagii. Politistii au stabilit ca autorii sunt R.R., de 19 ani, zis Zoki, R.J, de 27 de ani, zis Makencsi si R.M., de 17 ani, zis Lacziko, toti trei suspectati de comiterea mai multor furturi. (M.V.R.)
Numiri la Vama
Seful Biroului Vamal Ploiesti, Dorel Fronea, a fost numit, ieri, in functia de director executiv al Directiei Regionale Vamale Bucuresti. Potrivit Autoritatii Nationale a Vamilor (ANV), Fronea este absolvent al Proiectului Tinerilor Profesionisti, cu diploma de manager public, in cadrul Institutului National de Administratie. Acesta a avut, de asemenea, un stagiu de pregatire de trei luni in cadrul Administratiei Vamale Britanice, in domeniul luptei impotriva fraudelor vamale si al luptei impotriva coruptiei, in anul 2004. Reamintim ca fostul directorul executiv al Directiei Regionale Vamale Bucuresti, Cristian Sorin Banu, a fost schimbat din functie la finele saptamanii trecute, din cauza lipsei de performanta manageriala in introducerea si generalizarea procedurilor simplificate de vamuire a marfurilor. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.