Dinamo joaca diseara pe terenul lui FC Bruges, in Grupa B a Cupei UEFA * Cu un succes in Belgia, "cainii rosii" ar fi ca si calificati in 16-imile de finala ale competitiei * Partida va fi transmisa in direct la TVR 1 de la ora 21,30
Din
Dinamo joaca diseara pe terenul lui FC Bruges, in Grupa B a Cupei UEFA * Cu un succes in Belgia, "cainii rosii" ar fi ca si calificati in 16-imile de finala ale competitiei * Partida va fi transmisa in direct la TVR 1 de la ora 21,30
Dinamo a plecat ieri dimineata spre Bruges intr-o stare contradictorie. Jucatorii au respectat acel ciudat "silenzio stampa" instituit dupa declaratiile lui Gigi Becali, care a vazut un meci amical cu Otelul in campionat, in timp ce antrenorul Mircea Rednic si conducatorii au vorbit limbi diferite. Realist, Nicolae Badea, presedintele CA, s-ar multumi si cu un rezultat de egalitate, in timp ce Rednic, mai avantat si poate incercand sa-si motiveze fotbalistii, a vorbit doar despre un succes. Actualul antrenor al "cainilor" a mai avut o experienta neplacuta in Belgia, acum trei ani, cand Rapid a condus cu 2-0 la pauza pe Anderlecht si a pierdut cu 2-3, ratand prezenta in turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor. De aceasta data presiunea nu este atat de mare, pentru ca, si in cazul unui esec, Dinamo pastreaza sanse reale de calificare, pentru ca a debutat cu o victorie in grupa, 2-1 cu Besiktas, si, teoretic, ar mai avea nevoie de inca trei puncte pentru a merge mai departe. Tensiunea este mai mare in tabara belgiana, fiindca FC Bruges a contabilizat un singur punct in doua meciuri si este obligata sa castige pentru a mai pastra sanse.
Mircea Rednic a refuzat ieri, la Aeroportul "Aurel Vlaicu", sa socoteasca sansele, fiind extrem de transant. "Nici nu ma gandesc sa spun ca mai avem trei meciuri. Nu avem ce calcula, sunt trei puncte puse in joc si mergem sa le castigam", a explicat Rednic. Apoi si-a facut publice temerile: "Nu uitati insa ca sunt sapte jucatori care lipsesc, patru accidentati (n.r. - Ze Kalanga, Dennis Serban, Tames si Catalin Munteanu, doar ultimul cu sanse reale de a fi recuperat), doi suspendati (n.r. - Moti si Margaritescu, ambii eliminati in meciul cu Besiktas), plus un jucator care nu s-a mai antrenat de zece zile (n.r. - Pascovici). Nu am emotii, pentru ca eu am incredere in baietii mei, ii cunoastem foarte bine pe adversari si cunosc si atmosfera care se creeaza la Bruges". Rednic si-a adus aminte ca nici ca jucator nu a avut prea mult succes la Bruges. "Cand jucam la Standard, nu am castigat niciodata acolo, pe terenul lor. Acasa ii bateam mereu, acolo insa am obtinut o singura data un egal", si-a amintit Rednic. Antrenorul dinamovist le-a luat apararea elevilor sai, destul de criticati dupa ultimele prestatii din Liga I. "Am avut doua rezultate mai slabe, dar asta e, nici jucatorii nu sunt roboti. Din 26 de meciuri pe care le-am disputat pana acum, am pierdut unul singur", a spus Rednic inainte de imbarcarea in charterul care i-a dus pe "caini" in Belgia.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.