Golul superb de 1-1 al lui Dica n-ar fi fost suficient pentru ca Steaua sa mearga in primavara europeana, daca brigada ceha n-ar fi anulat eronat reusita lui Satkih din minutul 76. Cernat a executat o lovitura libera, mingea a fost deviata de zid
Golul superb de 1-1 al lui Dica n-ar fi fost suficient pentru ca Steaua sa mearga in primavara europeana, daca brigada ceha n-ar fi anulat eronat reusita lui Satkih din minutul 76. Cernat a executat o lovitura libera, mingea a fost deviata de zid si a ajuns la atacantul lui Dinamo, care a trimis-o, cu capul, in poarta. Centralul J. Jara (foto) a anulat golul, la semnalizarea de ofsaid a asistentului M. Zlamal, desi Saktih, dupa cum se observa si pe reluarile TV, a marcat din pozitie regulamentara.
A fost faza decisiva a meciului, mai ales ca ea s-a petrecut la 1-1 si intr-un moment in care Dinamo Kiev incepuse sa atace cu toate fortele poarta lui Cernea. In plus, dupa aceasta gafa de arbitraj, Dinamo a cazut si psihic, mai ales ca mai avusese un gol anulat, de data aceasta corect, in minutul 49, la 0-1, cand Belkevici a marcat dupa ce, in prealabil, Kleber il faultase pe D. Goian (centralul acordase initial golul, insa a revenit dupa o semnalizare a aceluiasi Zlamal!). De asemenea, pe tot parcursul meciului, brigada ceha a avut multe momente penibile, fiind departe de exigentele acestei competitii. Una peste alta, mai ales daca includem faza golului anulat, Steaua a avut parte de un arbitraj favorabil, chiar decisiv pentru calificarea in Cupa UEFA. Gigi Becali a declarat ca arbitrajul a fost foarte bun, apreciind insa ca brigada a favorizat "putin" echipa pregatita de Olaroiu. "A fost un arbitraj bun, putin in favoarea noastra. Oricum, cred ca arbitrii romani au ce invata de la cei straini, care aplica foarte bine noile directive FIFA", a spus boss-ul din Ghencea. In schimb, Igor Surkis, boss-ul lui Dinamo Kiev, care a facut o adevarata criza de nervi la tribuna oficiala dupa ce a vazut reluarea TV de la golul anulat, n-a dorit sa faca declaratii dupa meci. De asemenea, nici Demianenko, antrenorul lui Dinamo, n-a comentat arbitrajul. "Am jucat foarte bine, am jucat mult mai bine ca Steaua, dar ceva ne-a impiedicat sa castigam. Nu vorbesc despre arbitraj, dar spectatorii care ne-au insotit au vazut mai bine fazele", a spus Demianenko. Portarul Sovkovski a declarat ca Jara a privat echipa ucraineana de victorie, informeaza site-ul oficial al gruparii ucrainene. "Arbitrul ne-a furat victoria. Nu-mi face placere sa discut despre arbitraj, spun doar ca pur si simplu nu ne-a lasat sa castigam", a spus Sovkovski. Fundasul sarb Markovic a fost si el vehement: "Daca arbitrul a influentat rezultatul final? Care arbitru? Asta e arbitraj?". Fundasul brazilian Rodolfo a mentionat ca nu intelege "de ce arbitrul a anulat golurile". Si presa ucraineana critica prestatia arbitrilor. "Nu a fost ofsaid la Satkih la golul doi anulat, ci la Rodrigo, dar este o chestiune de finete, prea mult pentru acest arbitru", a scris "Sport".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.