Un SRL cu sediul intr-un bloc se ocupa de exproprieri de milioane de euro pentru construirea pasajului Basarab. Saptamana trecuta, lucrarile au fost incepute in prezenta presedintelui Basescu si a primarului Videanu
Centrul de Consultant
Un SRL cu sediul intr-un bloc se ocupa de exproprieri de milioane de euro pentru construirea pasajului Basarab. Saptamana trecuta, lucrarile au fost incepute in prezenta presedintelui Basescu si a primarului Videanu
Centrul de Consultanta in Afaceri SRL a solicitat in scris locatarilor din zona Titulescu-Grozavesti, ale caror imobile urmeaza sa fie expropriate in schimbul acordarii de despagubiri, sa prezinte copii dupa acte de proprietate, dosare de cadastru, incheieri de intabulari ale dreptului de proprietate, acte de succesiune, acte de identitate.
Potrivit documentulului amintit, copiile acestor acte vor fi utilizate pentru intocmirea formalitatilor necesare exproprierii imobilelor, ele fiind solicitate de catre Centrul de Consultanta in Afaceri (CCA) pe baza Hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) 160/2006, privind declararea de utilitate publica a lucrarii de interes local "Pasajul rutier denivelat superior Basarab".Datele furnizate de catre Registrul Comertului arata ca Centrul de Consultanta in Afaceri este o societate cu raspundere limitata (SRL), avand sediul in strada Tache Ionescu nr. 5, etaj 3, apartament13, din Bucuresti. Societatea, cu un capital social de 200 lei si sase angajati, a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 206.000 lei (aproximativ 60.000 euro).
Atat reprezentantii Primariei Capitalei, cat si cei ai Centrului de Consultanta in Afaceri au refuzat sa prezinte criteriile de selectie a firmei pentru a derula formalitatile necesare exproprierilor. Personajele de la CCA (n.r. nimeni au a dorit sa isi decline identitatea), contactate telefonic de ZIUA, dadeau ieri din colt in colt, sustinand ca nu trebuie sa dea nici o lamurire si indicand faptul ca Primaria Municipiului Bucuresti este abilitata sa raspunda opiniei publice.
De asemenea, seful Directiei juridice a Primariei Capitalei, Adrian Iordache, a precizat ca "nu s-a implicat in aceasta poveste" si ca alte persoane sunt in masura sa precizeze cum s-a realizat asocierea cu SRL-ul de apartament.
Demolari si despagubiri
CGMB finanteaza construirea unui pod rutier intre Soseaua Nicolae Titulescu si Podul Grozavesti, care va trece pe deasupra garii Basarab, proiect care presupune si demolarea unora dintre cladirile aflate in zona, dupa exproprierea si despagubirea locatarilor.
Acestia au fost instiintati, printr-o notificare semnata de primarul general Adriean Videanu, ca, prin hotarare a CGMB, zona in care se afla imobilele lor a fost declarata ca fiind de utilitate publica de interes local, astfel ca bunurile vor trece in proprietatea Primariei Bucuresti, prin expropriere. Adriean Videanu a semnat, in luna iulie, contractul pentru executia proiectului "Pasaj denivelat suprateran Basarab", cu firma Astaldi SPA-FCC Construccion SA, cea care a castigat licitatia. In luna septembrie, el a semnat si ordinul de incepere a lucrarilor, firma constructoare realizand pana acum organizarea de santier, iar Primaria Capitalei reusind sa demoleze mai multe constructii ilegal amplasate in zona viitorului pasaj. Consortiul de firme italo-spaniol s-a angajat sa realizeze lucrarea cu 396 de milioane de lei, fara TVA, in 18 luni.
Municipalitatea sustine ca Pasajul Basarab va rezolva o mare parte a problemelor legate de circulatia in Capitala, prin decongestionarea traficului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.