Ministrul Economiei, conservatorul Codrut Seres, este hotarat sa nu faca publice numele celor care au incercat sa faca presiuni asupra sa pentru a facilita anumite contracte de energie.
Seres a spus ca desi ca ministru "stie multe", nu e
Ministrul Economiei, conservatorul Codrut Seres, este hotarat sa nu faca publice numele celor care au incercat sa faca presiuni asupra sa pentru a facilita anumite contracte de energie.
Seres a spus ca desi ca ministru "stie multe", nu este in masura sa "sa produca probe", aceasta fiind obligatia serviciilor secrete, a institutiilor statului si chiar a mass-media. "Mi se cere cu ostentatie sa dau drumul la nume, la lista. Eu nu ii inregistrez pe cei cu care ma intalnesc. Va rog, nu imi mai solicitati nici o lista si nici altfel de probe", a spus raspicat Codrut Seres. "Probele le produc institutiile statului. Stiu multe ca ministru, in egala masura nu pot spune tot ce stiu, si rog atunci institutiile statului, servicii secrete, pentru ca avem suficiente, trebuie sa isi faca datoria pana la capat si sa produca aceste probe de care au nevoie", a mai comentat Codrut Seres. "Am specificat ca sunt din toate partidele, iar presa a inceput sa scrie despre acestia, iar unii au inceput sa recunoasca, dupa ce duminica, partidele care ii reprezentau, erau vehemente in a ne cere sa facem precizari", a explicat ministrul conservator, referindu-se la numele de pe lista respectiva, tinand seama de rezultatele raportului de control al MEC din aceasta primavara. Referindu-se la sedinta CSAT de astazi, Seres a spus ca este posibil sa se incerce transformarea sa in "tap ispasitor", pentru ca "este de la PC si este tanar". (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.