Unul dintre subiectele care agita lumea intelectuala romaneasca in ultima vreme e acela al asa-zisei "generatii expirate", sintagma propusa intr-o campanie a ziarului "Cotidianul", cu trimitere la prestigiile gonflate ale unor notorii nume varstnice.
Unul dintre subiectele care agita lumea intelectuala romaneasca in ultima vreme e acela al asa-zisei "generatii expirate", sintagma propusa intr-o campanie a ziarului "Cotidianul", cu trimitere la prestigiile gonflate ale unor notorii nume varstnice. Pe aceasta tema, primim de la doamna Ioana Berindei randurile care urmeaza. Descendenta a unei familii de intelectuali si politicieni, fiica a fruntasului taranist Ioan Hudita, doamna Berindei a fost arestata de comunisti si a nascut in puscarie. Si-a depanat amintirile in volumul "Am facut Jilava in pantofi de vara", in dialog cu Lavinia Betea (aparut la Editura Compania). (D.C.)
Cateva vorbe cohortei de ne-expirati
Pe cand eram copil, parintii ne invatau, pe sora mea si pe mine, sa fim dragute si politicoase cu oamenii in varsta, caci va veni vremea sa fim si noi, odata, ca ei! In popor se spune: "Daca n-ai batrani, sa-i cumperi" pentru intelepciunea lor.
Ce sa-i faci? Timpuri apuse! Ajunsa acum la varsta de 84 de ani (culmea, cu mintea intreaga si sufletul neintinat), vin sa-mi cer iertare voua, celor neexpirati, ca am indraznit sa traiesc atat!
Vedeti, Domniile Voastre, spartanii aveau Taigetul, dar pentru copii handicapati, nu pentru batrani! Iar Platon scria pe la 416 i.Chr., in "Banchetul", ca un barbat lipsit de dragoste este un fel de creatura ramasa numai cu jumatate de membre!
Credeti-ma, ura pe care o raspanditi imi face mila! Pacat!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.