Agentul sef a fost impuscat in cap, cadavrul acestuia fiind ingropat, iar masina incendiata * Autorul crimei este ajutorul sefului de post din comuna Bucinisu, judetul Olt
Ancheta in acest caz a inceput la sfarsitul saptamanii trecute, d
Agentul sef a fost impuscat in cap, cadavrul acestuia fiind ingropat, iar masina incendiata * Autorul crimei este ajutorul sefului de post din comuna Bucinisu, judetul Olt
Ancheta in acest caz a inceput la sfarsitul saptamanii trecute, dupa ce s-a constatat disparitia agentului sef Daniel Carstea, de la Postul de Politie Rotunda. Politistul nu s-a prezentat la serviciu, iar cateva ore mai tarziu a fost gasita, pe malul lacului Obogeanu din Caracal, masina acestuia, un Daweoo Cielo, distrusa in intregime in urma unui incendiu. Imediat s-a constituit o echipa de ancheta condusa de Gheorghe Popa, adjunctul sefului Inspectoratului General al Politiei. Filmul crimei este unul halucinant. Victima a fost executata cu sange rece, criminalul premeditandu-si fapta. Glontul a intrat prin tampla si a iesit prin parbrizul masinii in care se aflau cei doi. Dupa crima, asasinul a luat cadavrul, s-a dus acasa de unde a luat o lopata, a mers cativa kilometri pana pe malul unui dig, acolo sapand timp de doua ore o groapa pentru a ingropa victima. S-a suit in masina acestuia, pe care a incendiat-o pe malul unui lac din Caracal.
Crima cu premeditare
Agentul Radu Spatariu si-a premeditat fapta. Potrivit declaratiilor procurorului Eugen Iacobescu, politistul a fost saptamana trecuta in poligon la trageri, de unde a furat patru cartuse. A cumparat o cartela reincarcabila, dupa care a apelat victima cu cateve ore inainte de crima. Deoarece Daniel Carstea se afla la o petrecere, pentru a fi mai convingator, a pus o femeie sa-l cheme la locul crimei. In momentul in care acesta a ajuns, acolo se afla Spatariu, iar cei doi au urcat in masina. Aici, Spatariu a tras un singur foc, in tampla colegului sau, pentru a fi sigur de rezultat. Cartusul a iesit din cap si a trecut si prin parbriz. Glontul cu care a fost ucis agentul Dumitru Carstea a fost sustras de Spatariu de la sedinta de tragere la care ambii participasera. Politistul a aruncat tubul cartusului cu care si-a ucis colegul si celalalt cartus sustras de la instructie intr-o fantana parasita.
Imediat dupa crima, Spatariu a luat cadavrul si a mers acasa. A luat o lopata, dupa care a transportat corpul colegului sau pe marginea unui dig situat la cativa kilometri departare. Timp de doua ore a sapat o groapa in care a aruncat cadavrul lui Carstea. A acoperit groapa cu pamant, dupa care a trecut de mai multe ori cu masina peste aceasta, pentru a batatori locul, astfel incat sa nu fie gasit corpul politistului. Dupa ce si-a terminat treaba, a mers cu masina victimei in Caracal, autoturismul fiind incendiat pe marginea lacului Obogeanu.
Colegi la Scoala de Politie
La scurt timp dupa inceperea anchetei, Radu Spatariu si-a recunoscut fapta. Potrivit procurorului Iacobescu, cel care coordoneaza ancheta, politistul i-a condus pe anchetatori in comuna Bucinisu unde ingropase cadavrul colegului sau. Cadavrul prezenta o leziune provocata prin impuscare in zona capului. Potrivit anchetatorilor, pana in prezent nu s-a stabilit cu exactitate mobilul crimei, procurorii studiind mai multe variante. Una din acestea ar fi faptul ca asasinul era invidios pe victima, deoarece aceasta avea o situatie materiala mai buna ca el. De asemenea, anchetatorii studiaza si varianta potrivit careia criminalul ar fi avut inclinatii homosexuale, i-ar fi facut propuneri victimei, aceasta ar fi refuzat si a fost impuscata.
Victima si criminalul au studiat in aceeasi perioada la Scoala de Agenti de Politie Campina si au absolvit cursurile in decembrie 2005. La recrutarea pentru admiterea in scoala, cei doi au fost testati psihologic de specialisti de la Centrul de psihologie al Ministerului Administratiei si Internelor, fiind declarati apti. Atat in timpul scolii, cat si in perioada in care au lucrat in cadrul IPJ Olt, cei doi au fost apreciati pentru rezultatele bune.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.