Stolojan si-a anuntat aseara tarziu decizia de a se intalni astazi cu presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, dupa ce s-a intalnit cu Gheorghe Flutur si cu ceilalti membri ai grupului sau. "Maine ne vom intalni cu premierul Tariceanu in aceasta no
Stolojan si-a anuntat aseara tarziu decizia de a se intalni astazi cu presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, dupa ce s-a intalnit cu Gheorghe Flutur si cu ceilalti membri ai grupului sau. "Maine ne vom intalni cu premierul Tariceanu in aceasta noua formula: sase membri reprezentand Platforma Liberala, Gheorghe Flutur, precum si alti sase lideri de filiale", a declarat Stolojan la finalul reuniunii. Potrivit unor surse liberale, intalnirea a fost programata astazi la ora 9,30, la Casa Dante. "Presedintele PNL va veni la reuniune cu cine doreste. In cadrul acestei intalniri vom fi interesati sa vedem cum gandesc ei si cum vad problemele reale ale PNL, in contextul pierderii credibilitatii. Ne intereseaza sa stim cum vad ei iesirea din aceasta situatie", a spus Stolojan dupa discutiile cu grupul lui Flutur. Decizia fostului lider liberal vine dupa ce presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu a reinnoit, ieri seara, invitatia adresata lui Stolojan de a se intalni. Tariceanu a precizat ca, desi ar fi considerat oportun un dialog "ca intre doi barbati", este dispus sa discute cu fostul lider liberal in formula pe care acesta o considera avantajoasa. "Ii reinnoiesc invitatia adresata lui Theodor Stolojan pentru a ne intalni maine (n.r. astazi), 21 noiembrie 2006. Sper intr-un dialog deschis si sincer care sa aiba drept scop unitatea si forta PNL", a afirmat Tariceanu intr-un comunicat remis presei ieri seara.
Exclusii, reprimiti in PNL
"Nu este vorba de functii, ci despre ceea ce se intampla cu PNL", a mai declarat Stolojan, chestionat de ziaristi in legatura cu intentiile sale, in cazul in care ar fi reprimit in partid. "De fapt, nu intoarcerea mea in partid este problema, ci ca ei (n.r. actuala conducere) sa recunoasca ca toate excluderile din partid au fost abuzive, s-au facut la presiune, sunt ilegale. Este de datoria lor sa gaseasca solutia pentru a ne reprimi pe toti in PNL, sa discutam de pe pozitii absolut egale", a mai precizat Stolojan, militand pentru reprimirea in partid a tuturor celor care au fost exclusi.
Theodor Stolojan a mai anuntat aseara ca initiatorii Platformei Liberale si Grupul pentru Unitatea PNL condus de Gheoghe Flutur au decis sa-si uneasca fortele, ambele grupari formand de acum inainte o singura echipa. "Din acest moment, suntem o singura echipa", a spus Stolojan. Acesta a precizat ca ambele grupuri impartasesc ideea de unitate liberala. In cadrul reuniunii de aseara, platformistii si grupul lui Flutur au mai discutat despre ideile care ar duce, in opinia lor, la dezvoltarea PNL. Unele dintre propuneri vor fi adaugate la platforma lui Stolojan. "Acceptarea opiniilor in partid, deschiderea PNL pentru a aduce personalitati, infiintarea unei echipe de strategie, trecerea de la declaratii la fapte si prioritizarea alocarii resurselor, sunt cateva din ideile discutate de cei prezenti la reuniune, prezentate de liberalul Gheorghe Flutur. (R.G.)
Radu Campeanu va cere demisia ministrului Flutur
Senatorul PNL Radu Campeanu a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca va cere demisia lui Gheorghe Flutur din functia de ministru al Agriculturii, la prima reuniune a Comitetului Executiv al PNL.
Campeanu a sustinut ca normal ar fi fost ca Gheorghe Flutur sa-si fi dat demisia si din functia de ministru dupa ce a anuntat ca renunta la functia de vicepresedinte al PNL. "Asteptam sa vedem daca domnul Flutur o sa faca ceea ce onoarea si onestitatea politica a unui om ii va indica sa faca", a adaugat seniorul liberal. Radu Campeanu a tinut sa precizeze ca intreaga actiune a lui Theodor Stolojan este facuta pentru a dizolva PNL, pentru a face acest partid sa dispara de pe scena politica. Senatorul a insistat ca "agresiunea" impotriva PNL isi are justificarea in pozitiile pe care partidul le-a avut dupa 2004 impotriva fuziunii cu PD, a alegerilor anticipate si cele legate de sustinerea retragerii trupelor romanesti din Irak. El a recunoscut ca, desi multi liberali vor o discutie cu Stolojan, personal, nu considera ca aceasta problema este imperativ necesara. "Eu, personal, consider ca acest lucru nu este indispensabil", a spus Campeanu, apreciind ca nu este indispensabila nici revenirea lui Stolojan in PNL. El a explicat ca Stolojan l-a adus pe Gheorghe Flutur in PNL si l-a pus vicepresedinte al partidului.
"Credit moral" pentru platformisti
Seniorul liberal le-a acordat "credit moral" parlamentarilor liberali care s-au raliat la platforma lui Theodor Stolojan apreciind ca acestia vor sustine proiectul de lege privind bugetul de stat pe anul 2007.
"Senatorii si deputatii, care, din greseala, s-au raliat la aceasta miscare, nu vor trada propriile lor convingeri, daca le-au avut, si n-or sa faca imensa eroare sa nu sustina acest buget (proiectul de buget pe anul 2007 - n.r.)", a declarat Campeanu.
El a considerat ca unii dintre cei care au renuntat la functiile din PNL pentru a sustine platforma lui Stolojan "au fost frustrati" in "anumite chestiuni", dandu-l exemplu pe fostul ministru al Sanatatii, liberalul Mircea Cinteza, care ar fi nemultumit de proiectul de lege care micsoreaza varsta de pensionare a medicilor.
"Si domnul Cinteza si ceilalti vor intelege ce trebuie sa faca pentru a nu tulbura o stabilitate politica, indispensabila astazi", a explicat Campeanu. Senatorul a spus ca una dintre acuzatiile pe care o aduce promotorilor acestei actiuni, in frunte cu Stolojan, este de "iresponsabilitate politica", aratand ca nu se tulbura echilibrul unui partid si al unui Guvern in contextul integrarii.
Motreanu solicita sprijin pentru initiativa presedintelui PNL
Secretarul general al PNL, deputatul Dan Motreanu, a solicitat ieri grupului lui Gheorghe Flutur sa sustina demersul premierului Tariceanu, de a se intalni cu Theodor Stolojan.
"Astept ca domnul Gheorghe Flutur, precum si grupul pe care il reprezinta, sa salute public initiativa presedintelui PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu, de a se intalni cu Theodor Stolojan", a declarat Motreanu, citat de Mediafax. Deputatul liberal a apreciat ca sprijinirea demersului liderului PNL de a se intalni cu Stolojan poate dovedi ca semnatarii apelului la unitatea formatiunii liberale sunt "de buna credinta". "Mai mult, le solicit sa sprijine aceasta initiativa pentru a dovedi ca demersul lor a fost de buna credinta. Altfel, este clar pentru noi toti, si cred ca si pentru opinia publica, ca acestia nu au dorit decat sa dea o lovitura PNL-ului pentru a-l slabi, a-l destructura si pentru a stabili o alta configuratie pe scena politica, in care PNL sa nu mai fie principalul partid al coalitiei guvernamentale", a mai spus Dan Motreanu.
Intalnirea cu Stolojan mai tare ca Bugetul
Deputatii PNL Cornel Stirbet (foto) si Corneliu Momanu au cerut ieri, la sedinta grupului liberal din Camera, suspendarea sedintei de plen a Parlamentului in care va fi dezbatut bugetul de stat pe 2007 pentru a putea participa la intalnirea cu Theodor Stolojan, au declarat surse liberale, citate de Mediafax. Stirbet si Momanu au solicitat "intelegere" din partea colegilor, militand pentru suspendarea sedintei de plen a Parlamentului. Motivul invocat de cei doi parlamentari PNL este participarea la intalnirea de la ora 19.00, de la un hotel bucurestean, cu Theodor Stolojan. Sustinatorii fostului presedinte au fost contrati de presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, si chestorul Dan Motreanu, care le-au reprosat celor doi ca nu constientizeaza importanta dezbaterilor la buget. In aceste conditii, Stirbet si Momanu au catalogat drept "rea-vointa" refuzul de a suspenda sedinta.
Cosea nu e cu Flutur
Deputatul liberal Mircea Cosea a negat ieri ca ar fi aderat la apelul pentru unitatea PNL si nu sustine demersul lui Gheorghe Flutur, se arata intr-un comunicat de presa. "Consider ca in PNL trebuie sa existe unitate si este necesar ca partidul sa reintre pe o linie normala de actiune, pentru ca rolul sau politic dupa 1 ianuarie 2007, ca partid de guvernare, este extrem de important. Cred ca acest rol nu poate fi indeplinit decat daca s-ar ajunge la un dialog, la o convorbire intre cele doua parti ale PNL", a afirmat Mircea Cosea. El a adaugat ca fara dialog lucrurile nu vor inainta, exprimandu-si dezacordul fata de blamarile si condamnarile care se fac fara a se cunoaste exact ce doreste fiecare partener in evolutia PNL. (Rompres)
Tineretul liberal e devotat lui Tariceanu
Prezent la conferinta, presedintele TNL, deputatul Cristian Adomnitei, a precizat ca tinerii liberali, in marea lor majoritate, il sustin pe premierul Tariceanu si sunt de parere ca grupul Theodor Stolojan-Valeriu Stoica are scopul de a distruge PNL. "Eu nu pot sa cred ca un parlamentar ales in Parlament pe listele PNL voteaza impotriva celui pe care stia de la bun inceput ca va fi premier, ai celor despre care stia ca vor fi membri ai Guvernului", a spus Adomnitei, facand trimitere la parlamentarii PNL care si-au manifestat sustinerea pentru Theodor Stolojan.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.