Impozitele pe case si pamant vor fi in 2007 la acelasi nivel ca si in 2006. Mai mult vor plati numai posesorii autoturismelor cu capacitate cilindrica peste 1.600 de cmc. Hotararea privind nivelurile impozitelor si taxelor locale pe care le

Impozitele pe case si pamant vor fi in 2007 la acelasi nivel ca si in 2006. Mai mult vor plati numai
posesorii autoturismelor
cu capacitate cilindrica peste 1.600 de cmc.

Hotararea privind nivelurile impozitelor si taxelor locale pe care le va plati populatia in anul 2007 a fost publicata in Monitorul Oficial Nr. 935/17.11.2006. Vestea buna este ca impozitul pentru locuinte nu se majoreaza si ramane la nivelul anului trecut. Acesta se calculeaza pe metrul patrat de suprafata construita in functie de tipul cladirii. De exemplu, pentru cladirile cu pereti sau cadre din beton armat sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic valoarea impozabila ramane la nivelul de 669 lei/metrul patrat pentru locuintele care au canalizare si apa si electricitate si de 397 lei/metru patrat daca nu au aceste facilitati. De asemenea, pentru cladirile din paianta, sipci, caramida nearsa sau care au pereti din lemn valoarea impozabila este de 182 lei/mp daca au utilitati si de 114 lei/mp daca nu au.

INTRAVILAN. Impozitul pentru pamanturile din intravilan se calculeaza in functie de zona din cadrul localitatii, A, B, C sau D, dar si de rangul localitatii, in numar de sase. Spre exemplu, un teren amplasat in Capitala in zona A se impoziteaza cu 7.404 lei/hectar, iar in zona D cu 3.180 de lei/hectar. Situat intr-un oras de provincie de rangul 2 un teren amplasat in zona A se impoziteaza cu 5.401 lei/hectar, iar in zona D cu 1,261 lei/hectar. Intr-o comuna, un hectrar de teren amplasat in zona A se va taxa cu 636 lei/hectra, in zona B cu 509 lei/hectar, in zona C cu 382 lei/hectar, in zona D cu 249 lei/hectar.

Daca terenurile nu au ca destinatie constructiile, ci alta folosinta, impozitele se calculeaza in functie de categoria de folosinta, teren arabil, pasune, faneata, vie, livada, padure, teren cu ape, drumuri si cai ferate si neproductiv, dar si de patru zone, A, B, C si D. De exemplu, un hectar de teren arabil va fi impozitat cu 20 de lei/hectra daca este in zona A, cu 15 lei/hectra daca este in zona B, cu 13 lei/hectar daca este in zona C si cu 11 lei/hectar in zona D.

Terenurile din extravilan se taxeaza la fel ca si anul trecut. Un hectar de pasune amplasat in zona A se taxeaza cu 20 lei, iar in zona D cu 14 lei. Alt exemplu, un hectar de teren arabil se impoziteaza cu 36 de lei in zona A si cu 30 in zona D.

AUTO


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.